SVK is reeds meer dan een eeuw actief op de Belgische en internationale bouwmarkt. In die tijd heeft het Waaslandse familiebedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke referentie voor bouwmaterialen in vezelcement, beton en gebakken aarde. SVK besloot voluit te gaan voor een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand gevelsteenassortiment en stelt vandaag met gepaste trots haar nieuw gamma Argilo Verdo gevelstenen voor.

 

Met de Argilo Verdo reeks trekt SVK voluit de kaart van comfort en duurzaamheid. Deze gevelsteen is bijzonder vanwege zijn ecologische formaat: dankzij zijn dikte van 6,5 cm in plaats van 10 cm kan meer geïsoleerd worden voor dezelfde muurdikte. De Argilo Verdo draagt zo bij aan een aangenaam binnenklimaat en bovendien is hij goed voor de portemonnee door het verminderde energieverbruik.

 

Het kleurenpalet bestaat uit zes kleuren: beige, taupe, grijs, roodpaars, bruin en zwart. Voor extra ontwerpvrijheid is de Argilo Verdo naast het Waalformaat (210 x 65 x 50 mm) en Waaldikformaat (210 x 65 x 65 mm) ook verkrijgbaar in Module 50 (190 x 65 x 48 mm).

 

Over SVK en ecologie

SVK werd in 1905 opgericht in Sint-Niklaas, hartje Waasland, als de 'Pannen- en Steenbakkerijen van Sint-Nicolaas'. Vandaag is het bekend als SVK, Scheerders van Kerchove’s Verenigde Fabrieken nv, vernoemd naar hun oprichters Léon Scheerders en Camilla van Kerchove. Na ruim een eeuw is het nog steeds een bloeiend familiebedrijf waar vijf generaties knowhow samengaan met een scherp oog voor groei en vernieuwing. SVK beschikt vandaag over een terrein van 140 hectaren met een eigen kleiwinning en verschillende productiefabrieken.

 

De stuwende kracht in de onderneming blijft de voortdurende drang naar innovatie en ontwikkeling. Het mag dan ook niet verwonderen dat SVK duurzaamheid hoog in het vaandel draagt en inspanningen doet om haar ecologische voetafdruk tot een minimum te herleiden. Bij elke stap, van het productieproces van de steen tot de realisatie van een woning, wordt actief gezocht naar milieuvriendelijke en duurzame oplossingen. De Argilo Verdo-reeks in ecologisch formaat is hier een mooi voorbeeld van.

 

Meer informatie over de SVK gevelstenen is terug te vinden op onze website www.svk.be.