Soprema krijgt internationale erkenning voor circulariteit dankzij cradle-to-cradlecertificaat

56
73
93

De XPS-isolatie van Soprema is gelauwerd met een bronzen cradle-to-cradlecertificaat. Daarmee erkent het internationale Cradle to Cradle Products Innovation Institute dat het isolatiemateriaal wereldwijd hét voorkeursproduct is in de transitie naar een faire, circulaire economie en een schonere wereld. “Als pioniers in duurzame productie leveren we graag het bewijs dat economisch succes en ecologische verantwoordelijkheid wel degelijk hand in hand kunnen gaan”, zegt Roel Hendrickx, Plant Manager van Soprema's site in Tongeren. 

Kies natuurlijke grondstoffen. Produceer met hernieuwbare energiebronnen. Maak producten die zuinig zijn in gebruik en lang meegaan. Zorg ervoor dat het product na bewezen diensten opnieuw nuttig is, en geen afval wordt. Dat zijn de leidende principes voor wie streeft naar gesloten materiaalkringlopen en echte duurzaamheid. Al sinds jaar en dag put Soprema voor onderzoek en ontwikkeling inspiratie uit die cradle-to-cradle-filosofie. Het resultaat: innovatieve materialen die wereldwijd tot de absolute top behoren.

Tweemaal zilver 

Nadat eerder al zes bitumineuze dakbedekkingsproducten van Soprema het felbegeerde cradle-to-cradlecertificaat behaalden, is nu ook de XPS-isolatie streng gekeurd – én (zeer) goed bevonden. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute onderzocht het materiaal op vijf domeinen: 

  • Material health: uit welke stoffen bestaat het materiaal? 
  • Product circularity: draagt het bij aan een circulaire economie? 
  • Clean air and climate protection: welke impact heeft de productie op de luchtkwaliteit? 
  • Water & soil stewardship: wat is de impact op watervoorraad en bodem?
  • Social fairness: hoe zijn de arbeidsomstandigheden? 

Het resultaat mag er wezen. Niet alleen scoorden de XPS-platen een bronzen certificaat, voor de categorieën ‘materiaalhergebruik’ en ‘hernieuwbare energie en CO2-beheer’ haalden ze zelfs zilver. 

Tweede leven 

De XPS-isolatieplaten maakt Soprema in de hoogtechnologische productiesite in Tongeren – met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een minimale CO2-impact. Een belangrijke grondstof zijn gebruikte EPS-verpakkingen (Expanded Polystrene, piepschuim). Ook gebruikte visverpakking krijgt een tweede leven als XPS.  

Niet alleen worden bestaande materialen gered van de afvalberg en ge-upcycled tot XPS, het isolatiemateriaal zelf is ook volledig recycleerbaar.  

Ontdek de troeven van XPS
Professionals rekenen op XPS (geëxtrudeerd polystyreen) voor de isolatie van (spouw)muren, vloeren, platte en hellende daken, gevels, funderingsmuren, parkings en parkeerdaken omdat de goed isolerende platen druk- en maatvast zijn, vochtbestendig en recycleerbaar. Bovendien is het materiaal licht en eenvoudig te snijden en te verwerken. Kortom, XPS bewijst zijn diensten in de hele bouwschil. 

Draag je steentje bij

Zin om mee de bakens te verzetten in dit succesverhaal van circulariteit? “Soprema werkt graag samen met gemotiveerde medewerkers die mee willen bouwen aan onze toekomstplannen”, besluit Roel Hendrickx. 

Wil je graag meer weten over het isoleren met XPS van Soprema? Vul dan het formulier in en de Soprema experten nemen met jou vrijblijvend contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email