Isolatie maakt komaf met storende geluiden

Geluidsisolatie

Volgens de bevindingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is geluid de op één na grootste milieuoorzaak van gezondheidsproblemen, net na de impact van de luchtkwaliteit (fijnstof). Daarom is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan de geluidsisolatie van je bouwproject. Ken je Soprema’s ruime aanbod aan akoestische isolatiematerialen al? In dit artikel zoomen we in op Tecsound: een bitumenvrij kunststofmembraan dat de akoestische isolatie van constructies verbetert.

Tecsound: geluidsisolatie die geen extra ruimte inneemt

Door de combinatie van de visco-elasticiteit en de hoge dichtheid biedt Tecsound een uitstekende geluidsisolatie in verschillende constructie-elementen zonder de dikte te vergroten. Dankzij zijn massa is Tecsound onmisbaar in projecten waar de ruimte schaars is: de folie is flexibel, aanpasbaar (zelfs bij lage temperaturen) en makkelijk te versnijden en te hanteren. Je kan Tecsound eenvoudig installeren op moeilijker bereikbare plekken en zelfs op oneffen oppervlakken. Je vindt Tecsound dan ook het vaakst terug in lichte scheidingswandenverlaagde plafondslichte dakconstructies en voor geluidsisolatie van afvoerleidingen.

Hoe bevestig je Tecsound geluidsisolatie?

Tecsound wordt hoofdzakelijk tussen twee gipskartonplaten toegepast in lichtgewichtwanden (scheidingswanden, voorzetwanden, …) en plafonds. Het membraan wordt mechanisch bevestigd op de eerste gipskartonplaat waarop je vervolgens de tweede gipskartonplaat bevestigt. Je kan er ook voor kiezen om het membraan te lijmen, of je gebruikt de zelfklevende variant. Om verdikkingen te voorkomen wordt het membraan zonder overlapping (met stootvoeg) geplaatst. Let erop dat de naden goed aansluiten.. Daarvoor kan je de dichtingstape Tecsound S50 Band gebruiken. Die is gemaakt uit hetzelfde materiaal als het membraan en dus even flexibel in gebruik.

Waarvoor kan je Tecsound nog gebruiken?

Tecsound is bij uitstek ook geschikt voor lichte dakconstructies. Niet enkel in de daken van industriële bouwprojecten, maar ook in die voor de tertiaire sector wint steeldeck als ondergrond aan populariteit. Het Tecsound-membraan wordt dan aangebracht om contactgeluiden (door wind, hagel en regenval) of luchtgeluid (bijvoorbeeld tegen alle soorten verkeerslawaai, in het bijzonder overvliegende vliegtuigen) te dempen.

Een vraag? Soprema helpt je graag

Op zoek naar een oplossing op maat voor een bijzonder bouwproject? Of nog vragen over onze andere geluidsisolatiematerialen? De SOPREMA productspecialisten denken graag met je mee. Vul het formulier in en Soprema neemt vrijblijvend met jou contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email