Ontdek de voordelen van XPS-isolatie

XPS

XPS, dat is geëxtrudeerd polystyreen en een uiterst geschikt isolatiemateriaal. XPS is verkrijgbaar in platen in verschillende maten – en in verschillende druksterktes. Die druksterkte is misschien wel het grootste voordeel aan XPS. Lees hier meer over de eigenschappen van XPS-isolatie.

Voordeel 1: de druksterkte van XPS

XPS is beschikbaar in een waaier aan druksterktes tussen 300 en 700 kPa. Daardoor kan je de platen gemakkelijk in verschillende toepassingen gebruiken, afhankelijk van de belasting. Zo zijn onze SOPRA XPS 500 en SOPRA XPS 700 zeer geschikt voor vloeren en parkeerdaken.

Voordeel 2: XPS is 100% herbruikbaar en duurzaam

Het kwalitatieve XPS-materiaal van Soprema wordt in Tongeren geproduceerd van gerecycleerd EPS (piepschuim). Die EPS is afkomstig van bijvoorbeeld gebruikte visbakjes en verpakkingsmateriaal. Bovendien is XPS 100% herbruikbaar, op voorwaarde dat de XPS mechanisch bevestigd en zorgvuldig ontmanteld werd. Maar dat is nog niet alles. Onze productiesite in Tongeren werkt met een zero-wastebeleid: het afval dat tijdens het productieproces wordt geproduceerd, wordt meteen verwerkt. Bovendien werken we met hoogtechnologische toestellen, die de CO2-uitstoot tot een minimum beperken.

Voordeel 3: licht en gemakkelijk te verwerken

XPS-platen bestaan uit een celstructuur met lucht erin – waardoor het materiaal absoluut niet zwaar is. Dat maakt XPS gemakkelijk om mee te werken in verschillende projecten. Bovendien is het eenvoudig te versnijden en veroorzaakt dat versnijden geen irritatie aan de huid of ogen – wat bij andere isolatiematerialen soms wel het geval is.

Voordeel 4: vochtwerend en bestand tegen schimmels

De gesloten celstructuur van XPS zorgt ervoor dat het materiaal geen vocht opneemt. Het risico op schimmels neemt dan ook beduidend af. Dat maakt XPS ook geschikt voor de isolatie van funderingen en (ondergrondse) keldermuren.

XPS kopen? Vraag ons vrijblijvende advies

Neem contact met ons op via het formulier voor een offerte of advies op maat. Op zoek naar andere isolatiematerialen? Bekijk dan onze natuurlijkeminerale en synthetische isolatiematerialen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email