Zo combineert u een uitmuntende thermische én akoestische isolatie

akoestischenthermischeisolatie

Uiteraard wilt u in de winter kunnen thuiskomen in een héérlijk warme woning en … op een hete zomerdag niet smelten in de slaapkamer. Hoe u dat voor elkaar krijgt?

Door uw woning voldoende thermisch te isoleren. Maar minstens even belangrijk voor uw levenskwaliteit zijn de akoestische prestaties van het isolatiemateriaal. In dit artikel leest u hoe u het beste van die twee werelden combineert.

Het belang van akoestische isolatie

De gevolgen van geluidshinder vallen niet te onderschatten. Zo bleek een tijd geleden uit Duits onderzoek dat dagelijkse blootstelling aan geluidsoverlast, van bijvoorbeeld het verkeer, een negatief effect heeft op de hart- en bloedvaten. De wetenschappers toonden aan dat zowel hoge als lage tonen hiervoor zorgen.

Daarnaast is het uiteraard ook bijzonder storend als u kunt horen waarover uw buren ruziën of wie er allemaal aan uw raam voorbijkomt. Stilte is een belangrijke voorwaarde voor uw dagelijks comfort.

Thermische isolatie voor elke toepassing

In het gamma van SOPREMA vindt u verschillende isolatieoplossingen die bovenal uitblinken op het vlak  thermische isolatie. EFISARKING panelen worden bijvoorbeeld gebruikt voor de thermische isolatie van hellende daken. Sopratherm Alu is dan weer perfect geschikt als spouwmuurisolatie  en voor de isolatie van vloeren.

Thermisch én akoestisch isoleren met houtvezels

Is voor uw toepassing ook de akoestische isolatiewaarde van belang, dan kunt u kiezen voor andere producten uit het gamma van SOPREMA. Neem bijvoorbeeld PAVATEX, een natuurlijke isolatie op basis van houtvezels. Dit product heeft niet alleen de beste isolatiewaarde op de natuurlijke isolatiemarkt, het is ook een duurzame oplossing die bescherming biedt tegen geluidsoverlast.

Geniet van de rust dankzij gespecialiseerde isolatiematerialen

Is geluidsisolatie dé prioriteit van uw project, dan heeft u er alle belang bij zeer goed op de geluidsreductie in decibel te letten en op welke materialen u combineert om akoestisch te isoleren.

TECSOUND wordt bijvoorbeeld toegepast als geluidsisolatie in lichtgewicht daken. Het heeft een dempend effect op luchtgeluid – denk aan straatlawaai of overlast van vliegtuigen –  en op contactgeluid zoals regen, …

PAVACOUSTIC-platen zijn dan weer geluidswerende isolatieplaten op basis van houtvezels. Ten slotte kunt u ook kiezen voor een combinatie van materialen. Voor een optimaal resultaat kunt u bijvoorbeeld het akoestische membraan TECSOUND combineren met PIR-isolatie.

De PAVATEX-producten kregen, net zoals SOPRALOOPhet Solar Impulse label omwille van hun milieuvriendelijke eigenschappen en omdat ze zo efficiënt en economisch interessant zijn.

Wilt u graag meer informatie over thermisch of akoestisch isoleren? Neem dan gerust contact op met onze experts via het formulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email