Circulair bouwen met duurzame isolatie

8ae5a812f1f1c90967d3a9d8be38df24 1200x0 c default

Er gaat steeds meer aandacht uit naar het milieu. We beseffen met z’n allen dat het hoog tijd is voor verandering. Dat is gelukkig niet anders binnen de bouwsector. Doordachte alternatieven voor klassieke materialen zijn daardoor bezig aan een opmars. Daarnaast wint ook circulair bouwen aan populariteit. Ontdek meer over deze groene bouwtrend. 

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen draait om het sluiten van kringlopen. Alle bouwmaterialen moeten hergebruikt kunnen worden en demonteerbaar zijn wanneer een gebouw wordt gesloopt. Daarnaast moet u kunnen rekenen op een lange levensduur van alle onderdelen, zodat ze niet vervangen hoeven te worden. Alle gebruikte stoffen moeten op het einde van hun leven recycleerbaar zijn en mogen uiteraard geen schadelijke stoffen bevatten. Circulair bouwen houdt alle materialen in omloop. Ofwel worden de producten verteerd en heropgenomen in een natuurlijke cyclus, ofwel worden ze hergebruikt in een technische cyclus. 

PAVATEX-houtvezelisolatie voor circulaire bouwprojecten

Ook SOPREMA stapt mee in de circulaire bouwtrend. We zetten ons immers graag in voor een betere toekomst en streven naar een minimale impact op onze leefomgeving. We willen concreet actie ondernemen. Ons gamma natuurlijke houtvezelisolatie van PAVATEX is hiervan een mooi voorbeeld. 

Dit materiaal wordt gemaakt uit restmateriaal van zagerijen, en is dus niet afkomstig van bewuste houtkap. Ook het productieproces van de isolatie is uiterst milieuvriendelijk: alle afval wordt verwerkt en opnieuw ingezet als hernieuwbare energiebron. Alle PAVATEX-producten hebben een EPD-productverklaring. Bovendien vindt u in ons PAVATEX-assortiment producten voor verschillende toepassingen: zowel voor de binnenzijde van woningen (binnenzijde gevel, vloer), als voor buitengebruik (gevelbekleding, buitengevelisolatie, daken). U kunt dus bij ons terecht voor de volledige bouwschil van uw circulair bouw- of renovatieproject.  

Bent u op zoek naar meer informatie over duurzame isolatie en circulair bouwen? Vul het formulier in en de PAVATEX-specialisten nemen vrijblijvend contact op. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email