Vermijd vochtproblemen met een dampscherm

aluflexsoustoiture05

U start binnenkort met het grondig isoleren van een woning? Let dan wel dat u daarbij de nodige accessoires gebruikt, zodat het isolatiemateriaal optimaal kan presteren. En daarbij speelt de plaatsing van een dampscherm een cruciale rol. Wij leggen u hier haarfijn uit waarom u zo'n dampscherm dient te gebruiken.

Wat is een dampscherm?

Een dampscherm is een dampremmende folie die perfect waterdicht is en altijd aan de warme zijde geplaatst wordt. Met een dampscherm verhindert u dat de warme, vochtige binnenlucht condenseert door in contact te komen met een koudere buitenlaag. Condensatie kan ontstaan als gevolg van warmtestroming (vochtige binnenlucht die zich verplaatst), waterdamp die zich verspreidt of door bouwvocht.

Hoe vermijdt u vochtproblemen?

Of u een goed geïsoleerde woning heeft, hangt niet alleen af van de kwaliteit van het isolatiemateriaal. Even belangrijk is dat de plaatsing van het dampscherm op een correcte manier gebeurt. Door een vochtregulerend dampscherm te plaatsen onder de isolatie, vermijdt u condensatie en bijgevolg ook vocht- en schimmelproblemen. Een isolatiemateriaal dat vochtig is, wordt aangetast, waardoor zijn isolatiewaarde flink kan dalen.

Een perfecte plaatsing, cruciaal voor de prestaties

Enkel wanneer u het dampscherm perfect plaatst, doet het wat het hoort te doen. Dat betekent dat u de banen bij voorkeur tien centimeter laat overlappen en alle naden netjes dichtkleeft. Let op: doorboor het dampscherm nadien nooit voor leidingen of kabels.

Aluflex, een hoogwaardig dampscherm

Als u een hoogwaardig dampscherm zoekt, is Aluflex van SOPREMA – een gealuminiseerd en gewapend dampscherm – een goede keuze. Dit dampscherm heeft een hoge nageldoorscheursterkte, een hoge pons- en waterdampweerstand en draagt bij aan de luchtafdichting van uw woning.

Wilt u graag kennis maken met de verschillende dampschermen van SOPREMA? Vraag de isolatiegids aan via het antwoorformulier. In deze gids krijgt u het overzicht van alle dampschermen. 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email