Waarom spouwmuurisolatie bij nieuwbouw altijd z'n vruchten afwerpt

Sopratherm Alu web

Om te voldoen aan de huidige én toekomstige energienormen voor nieuwbouwwoningen, is uitstekend isoleren een absolute must. Dat geldt voor het dak, de ramen en de deuren, maar zeker ook voor de buitenmuren. Voor particulieren is spouwmuurisolatie een interessante optie. We geven een overzicht van de voordelen!

Waarom voor spouwmuurisolatie kiezen?

U kunt de buitenmuren van uw woning op verschillende manieren isoleren: langs buiten, langs binnen of in de spouw. Waarom u voor de laatste optie zou kiezen? Laat u overtuigen door deze troeven:

  • Spouwmuurisolatie is makkelijk en snel te plaatsen
  • Door uw buitenmuren via de spouw te isoleren, voorkomt u vocht- en schimmelproblemen.
  • Spouwmuurisolatie werkt geluiddempend voor een optimaal akoestisch comfort.

Spouwmuurisolatie bij nieuwbouw: de mogelijkheden

Spouwmuurisolatie is dus een gemakkelijke en relatief goedkope manier om buitenmuren te isoleren. Daarom is het ook een van de meest populaire isolatiemethoden in Vlaanderen. Bij nieuwbouw maken specialisten gebruik van isolatieplaten om spouwmuren mee te isoleren.

In het assortiment van SOPREMA vindt u voor deze toepassing tal van producten, elk met hun specifieke eigenschappen:

  • Sopratherm Alu: harde isolatieplaten bestaande uit PUR (polyurethaan) en voorzien van een meerlagige aluminium afwerking aan beide zijden. Deze isolatieplaten zijn uiterst snel te plaatsen dankzij het tand- en groefsysteem langs vier zijden en de markeringen voor eenvoudige versnijding.
  • XPS PM en XPS CW: thermische isolatieplaten bestaande uit XPS (geëxtrudeerd polystyreen). Deze platen bieden een uitstekende thermische weerstand en zijn vocht- en rotbestendig voor een optimaal comfort in uw woning.

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie bij nieuwbouw? Vul het formulier in en u ontvangt de overzichtsbrochure van isolatieoplossingen van SOPREMA.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email