Meer comfort met de nieuwe elektrische gordijnrail Glydea en de ultra stille Sonesse motor voor raamdecoratie

Raamdecoratie draagt niet alleen bij aan het esthetische aspect van een gebouw, het biedt ook het nodige comfort op het vlak van zonwering en isolatie. De automatische bediening van vouwgordijnen, jaloezieën, plissés en gordijnen helpt immers bij het beheren van natuurlijke verlichting. Hierdoor voorkom je verblinding, verminder je lichtcontrasten en pas je het licht aan om een bepaalde sfeer te creëeren. Ideaal ook voor hotels, luxewoningen of vergader- en conferentiecentra.

Vraag extra informatie aan!

Vraag nu brochures, samples, het bezoek van een vertegenwoordiger, ... via ons aanvraagformulier

Naar formulier »

Projects by Somfy, de projectenafdeling van Somfy, zette op Intirio 2015 twee oplossingen in de kijker. Oplossingen die voldoen aan de eisen van de meest prestigieuze projecten: de Glydea elektrische gordijnrail en de ultra-stille Sonesse 30 RS485 motor.

Glydea elektrische gordijnrail: luxe geautomatiseerd

Elektrische gordijnrails beginnen een algemeen voorkomende voorziening te worden in topprojecten. “Er is dan ook wereldwijd meer aandacht voor comfort. Niet alleen eigen comfort, maar ook dat van de patiënt, bewoner, gast of werknemer. Het trekkoordjes-tijdperk is voorgoed voorbij. Somfy neemt die klus gewoon over, afzonderlijk of per groep naar elke gewenste positie. Draadloos, want tussen het bedieningspunt en de Somfy elektrische gordijnrails is geen bedrading nodig.”, vertelt Gunter Lories, departementshoofd bij Projects by Somfy in België.

 

Besturing van de gordijnrail kan ook automatisch plaatsvinden via een draadloze zonsensor of tijdklok die de gordijnen automatisch openen of sluiten naar een vooraf ingestelde positie. De Glydea elektrische gordijnrail wordt op maat gemaakt en is na plaatsing direct gebruiksklaar. Niet alleen is Glydea daarmee flexibel, het zorgt tevens voor een luxueuze uitstraling.

Sonesse 30 RS-485 motor: stil en compatible

De Sonesse 30 RS485 is een ultra-stille buismotor (44 dBa) ontworpen voor het aansturen van alle vormen van raamdecoratie. De motor is uitermate flexibel: hij biedt bidirectionele seriële communicatie met andere besturingssystemen, wat de behoefte aan extra besturingspanelen of interfaces sterk vermindert. Voorts maakt de motor gebruik van de RS-485 industriestandaard, wat integratie met reeds aanwezige oplossingen aanzienlijk vereenvoudigt.

De basisbesturingen - openen, sluiten en stoppen - zijn in alle configuraties mogelijk. Bij gebruik in een RS-485 netwerk kan bijvoorbeeld elk gemotoriseerd screen of gordijn in zestien verschillende standen worden gezet. Bij gebruik van een Z-Wave netwerk loopt dit zelfs op tot 100 standen. De motor verschaft ook feedback zodat controlesystemen van derden exacte informatie krijgen over de positie van elke motor.
Voor de stroomvoorziening van deze 24 V DC motor bestaat de keuze tussen In-Wall en plug-in.

Geïnteresseerd om meer te ontdekken over de verschillende oplossingen om raamdecoratie te automatiseren? Stel u vraag hieronder.