Je huis slim beveiligen, begin met afschrikken

Het spreekwoord “Beter voorkomen dan genezen” vat goed samen wat de nieuwe slimme oplossing  Somfy Outdoor Camera doet. De outdoor camera schrikt menselijke aanwezigheid nabij de woning af.

De krachtige sirene van 110 dB en de mogelijkheid om de eigenaar via smartphone te verwittigen, maken de Somfy Outdoor Camera heel interessant als stand alone beveiligingssysteem. De oplossing beschikt over een speaker en laat toe dat de eigenaar de indringer toespreekt vooraleer de sirene te laten afgaan. Dubbel gewaarschuwd dus!

Hoe werkt het?

Het activeren en het deactiveren van de Outdoor Camera gebeurt op een slimme manier:

  • Vertrekt de eigenaar van het pand? Dan schakelt de Somfy Outdoor Camera zichzelf automatisch in. Of je kan kiezen voor een herinnering op de smartphone om de camera te activeren.
  • Komt de eigenaar thuis? Dan schakelt het toestel zich automatisch uit

De sirene kan automatisch geactiveerd worden dankzij algoritmen. Via artificiële intelligentie is de buitencamera in staat om heel nauwkeurig onderscheid te maken tussen mens en dier. Het beperkt zo ook het risico op vals alarm door dieren of auto’s. Deze functie wordt binnenkort in bètaversie aangeboden.

Voor klanten die al een Somfy Outdoor Camera hebben zal er een update volgen. Tot slot kan de camera, om het nachtelijke afschrikkingseffect te versterken, gekoppeld worden aan een bestaande buitenverlichting die automatisch aangaat zodra iemand wordt gedetecteerd.

Eigen aan het Somfy Protect-portfolio is het verzenden van een waarschuwing met snapshot bij bewegingsdetectie. Op hetzelfde moment wordt een video van tien seconden opgenomen en in de beveiligde cloud bewaard. De video’s zijn gedurende 24 uur kosteloos raadpleegbaar en downloadbaar. Nuttig bewijsmateriaal dus bij inbraak.

En die beelden dan? Zijn die wel scherp?

De Somfy Outdoor Camera is uitgerust met infrarood leds. De monitoring gebeurt in Full HD beelden (1080p) en heeft een high dynamic range-functie waardoor de kwaliteit van het beeld overdag (zon of schaduw) of ’s avonds scherp is. Nachtbeelden zijn helder tot 8 meter en de gezichtshoek van 130° is een pluspunt.

Ideaal voor de doe-het-zelvers

Somfy streeft ernaar om het installeren zo eenvoudig mogelijk te maken. Somfy biedt daarom drie manieren van installeren aan:

  1. Inpluggen in een stopcontact
  2. Aansluiten op een bestaande stroomkabel
  3. Koppelen met buitenverlichting

Bekijk in dit fimpje hoe je de Somfy Outdoor Camera vlot zelf kan plaatsen:

De Somfy Outdoor Camera is een stand alone systeem dat ook wel compatibel is met smart home ecosystemen zoals Nest, IFTT, Amazon Alexa en Google Home.

De Somfy Outdoor Camera is vanaf eind november te verkrijgen aan de adviesprijs van 269 EUR via de Somfy webshop.

Wil je graag meer weten over Somfy Outdoor Camera? Vul het formulier in en Somfy bezorgt je de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email