Hij krijgt tevens de verantwoordelijkheid voor het partnerkanaal in Noord-Europa (NEBA-regio)

Somfy, specialist in huisautomatisering en gemotoriseerde oplossingen in en rond het huis, heeft Wim Sas aangesteld als managing director voor zijn Belgische filiaal. Hij volgt Bernard Crespin op die de voorbije 20 jaar in dienst was bij Somfy, waarvan de laatste 10 jaar als General Manager van Somfy Belux.

Wim Sas (55) zal niet alleen het Belux filiaal leiden, hij krijgt tevens als channel director NEBA (Northern Europe: België, Nederland, Engeland, Ierland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland) de verantwoordelijkheid over het netwerk met Somfy experten in Noord-Europa. Wim kan daarvoor bogen op zijn rijke carrière in het retailkanaal. Als managing director van aankoopgroepering EP (ElectronicPartner) was hij de voorbije jaren verantwoordelijk voor de circa 170 EP-winkels in België (waarvan 70 in eigen beheer).

“De bouwsector kent momenteel dezelfde problematiek als de klassieke retail. Enerzijds daalt het aantal verkooppunten in Europa en anderzijds heeft de opkomst van e-commerce een grote invloed op de bedrijven”, vertelt Wim Sas. “Een multichannel aanpak is onvermijdelijk de toekomst. Somfy moet hier op inspelen. Het is mijn doel om met mijn ervaring in retail, met Somfy meer marktgericht en consumentgericht te gaan werken om zo de trafiek naar onze retailers te versterken.”