io-homecontrol en TaHoma: huisautomatisering die overal met u mee groeit

Somfy
Somfy

De tijd dat we alles handmatig bedienden ligt nog niet eens zo ver achter ons: zonnescherm intrekken, rolluiken laten zakken, de garagepoort openen en zoveel meer. Toen kwam Somfy met de elektrische aandrijving voor deze voorzieningen. Eerst aangestuurd met een simpele wandschakelaar, later gevolgd door afstandsbediening met radio besturing RTS (Radio Technology Somfy).

 

Technologie is inmiddels onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Het comfort van klimaatregeling in de auto, mobiel internetten, interactieve televisie, het is allemaal ingeburgerd in onze leefwereld en dat geldt ook voor huisautomatisering.

 

Somfy heeft daar een zeer geavanceerd en tegelijkertijd uiterst overzichtelijk concept voor ontwikkeld: Home Motion.

 

 

Home Motion en io-homecontrol®

Met Home Motion by Somfy haalt u automatische besturing in huis die alle elektrisch aangedreven producten op commando laat werken. Een belangrijke onderdeel van Home Motion by Somfy is de io-homecontrol (“io” staat voor inter-operabiliteit), een tweewegs draadloos communicatieprotocol dat ondersteund wordt door verschillende fabrikanten.

 

In mensentaal: om apparaten vanop afstand aan te sturen hoeft u geen extra bekabeling te voorzien en na elk uitgestuurd commando ontvangt u een terugmelding die u vertelt of het commando correct uitgevoerd werd. U moet dus niet langer twijfelen of de poort effectief dicht is of toch niet. Het modulaire karakter van deze technologie en het toenemend aantal fabrikanten dat deze technologie ondersteunt, geeft u de mogelijkheid om uw huis op eigen tempo te automatiseren. Met io-homecontrol investeert u op een een duurzame en comfortabele manier in uw woning.

 

Bekijk hier de lijst van producten die io-homecontrol ondersteunen»

 

TaHoma

Dankzij Somfy en haar partners is het vanaf nu ook mogelijk om alle io-homecontrol voorzieningen te bedienen via uw smartphone, laptop, PC of tablet. Hiertoe dient er een  TaHoma box geïnstalleerd te worden. De TaHoma box verbindt de io-homecontrol voorzieningen met het internet. Daarna kan u via een app (voor smartphone, tablet,...) of via een beveilgide website vanop gelijk welke plaats –thuis of ver weg- uw zonwering, rolluiken,... bedienen en monitoren.

 

Via de app of webinterface kan u niet alleen io-voorzieningen bedienen en controleren, u kan ze ook programmeren. Via zogeheten scenario’s kan u meerdere producten tegelijk bedienen met 1 opdracht. Zo kan u een scenario “Opstaan” aanmaken dat bijvoorbeeld alle rolluiken omhoog doet gaan en een dakvenster opent voor verluchting. U kan er voor opteren om deze scenario’s op bepaalde tijdstippen (bijvoorbeeld op alle weekdagen om 7u00) automatisch uit te laten voeren door TaHoma.


Kom meer te weten over TaHoma op de site van Somfy»

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email