Onze leefruimten worden niet met olie of gas verwarmd maar met water. Daarom ontwikkelde Solvis reeds 15 jaar geleden het uitbreidbare modulesysteem "SolvisMax", waarbij de thermische wateropslagtank het "hart" is van de volledige verwarmingsinstallatie. In tegenstelling tot conventionele verwarmingsystemen met zonne-energie waar men de brander als belangrijkste component ziet.

 

Een wissel van energiebron, zoals bijvoorbeeld van stookolie naar gas of naar aardwarmte is steeds mogelijk. Een pelletketel en een hydraulische houtkachel kunnen evengoed aangesloten worden om warmte in de SolvisMax-buffer op te slaan. De SolvisMax is geen standaard product maar een modulair uitbreidbaar systeem.


Bij het modulesysteem SolvisMax is de verwarmingsmodule volledig in de buffer geïntegreerd. Deze levert de warmte direct in de buffer. Daardoor gaat geen Watt-energie verloren om de woning optimaal te verwarmen en om deze steeds te voorzien van vers verwarmd sanitair water.

 

En dat stelt iedere huiseigenaar tevreden omdat:

 • er in de kelder geen plaats meer nodig is voor een aparte boiler naast de ketel;
 • bij het SolvisMax verwarmingssysteem in de complete versie de thermisch gelaagde zonnebuffer en de condensatieketel in één toestel verenigd zijn.

 

 

De verwarming SolvisMax kan u in drie verschillende uitvoeringen bekomen:

 • SolvisMax : het complete systeem
  Het beste verwarmingssysteem op de markt. Het hoogste niveau van de verwarmingstechniek
  met een zonne-installatie voor de hoogste energiebesparing.
 • SolvisMax Pur : verwarmingsketel en warmtebuffervat
  De beste condenserende ketel op de markt.
  Zonne collectoren kunnen later eenvoudig toegevoegd worden.
 • SolvisMax Futur: de zonne-opslagtank voor bestaande ketels
  Optimaal voor zonnewarmte met zonne-collectoren. Een aanvulling voor uw bestaande ( condenserende )  gas- of stookolieketel.
  De SolvisMax futur zal het rendement van uw bestaande ketel nog verbeteren.