Skymax CE, de verluchtingskoepel voor een trappenhal. Met daktoegang

Bij het ontwerp van een trappenhal is de functie van het gebouw én de rol van de trap als ontrokingskanaal doorslaggevend.  Voor trappenhallen zijn er wettelijke eisen voor brandveiligheid, ontroking en toegankelijkheid. De Belgische NBN S 21-208-3 norm ‘brandbeveiliging in gebouwen’ is sinds januari 2018 herzien. Dit betekent concreet dat u rekening moet houden met deze drie aandachtspunten : 

  1. de bediening van de verluchtingsopening moet prioritair zijn en mag enkel nog gebeuren door de brandweer. 
  2. de afmeting van de verluchtingsopening wordt anders berekend:
    • Voor lage gebouwen (hoogte < 10 m – max. 2 verdiepingen- iedere verdieping = max 300 m²) mag de nutige keeldoorsnede* van de verluchtingsopening voorzien worden op 0,5m². Dit betekent een minimum afmeting Skymax dagmaat van 70x100.
    • Voor gebouwen hoger dan 10 m moet de keeldoorsnede van de verluchtingsopening voorzien worden op 1m².  Dit betekent een minimum afmeting Skymax dagmaat van 110x110.
  3. de prestaties van de verluchtingsopening moet aangetoond worden met de CE certificatie vlgs EN 12101-2. Of volgens de basisspelregels van Europese certificatie EN45000/EN17000.

 

De Skymax CE van Skylux voldoet aan de aangepaste Bel­gische wettelijke norm

De centrale blijft dezelfde. Máár: de skycom skymax CE centrale kan je nu op de beneden verdieping plaatsen en de centrale krijgt een andere fabrieksinstelling zodat de koepel niet automatisch opent, maar enkel via het bevel op de priorschakelaar. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe afmetingen die rekening houden met de vereiste netto keeldoorsnede.

En er is meer. Kiezen voor Skymax CE heeft een dubbel voordeel. Je verluchtingsopening is niet alleen conform de hernieu­wde norm, je hebt aansluitend ook een daktoegang. Dat is een extra troef voor onderhoud van het dak, zonnepanel­en, warmtepompen en ventilatie.

Niet vergeten: jaarlijks onderhoud van de Skymax CE

De goede werking van de verluchtingsopening moet wettelijk verplicht minstens 1 keer per jaar getest worden. Skylux biedt je hiervoor een competitief jaarlijks RWA-onderhoudscontract aan. Bovendien is het eerste onderhoud volledig gratis. Je bespaart hiermee 250 EUR. 

Wil je graag meer weten over Skymax CE? Vul het formulier in en Skylux bezorgt je de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email