Een superisolerende gipsplaat dat geluidshinder de mond snoert

dB

Niets vervelender dan je buren te horen roepen, je dochter op het slagwerk te horen uitleven of het lawaai in de gemeenschappelijke gang te horen in je slaapkamer. Daarom ontwikkelde Siniat een zeer goed geluidsisolerende gipsplaat die dient als akoestische isolatie in woon- en werkruimtes tegen geluidshinder uit naastgelegen ruimtes.

Hoge akoestische weerstand

De kern zelf van de Siniat dB gipsplaat is verzwaard, waardoor de gipsplaat uitermate geschikt is voor toepassingen in wanden waar stootvastheid en een hoge akoestische weerstand van groot belang is.

De Siniat dB – dB komt van decibel – is inzetbaar voor de bouw van scheidingswanden in woon- en werkruimten van nieuwbouw- en renovatieprojecten. Enkele troeven op een rij:

1.    Snel en eenvoudig in plaatsing

2.    Type DI (volgens EN 520), herkenbaar aan het blauwkleurig papier aan de zichtzijde

3.    Economische oplossing voor verhoogde akoestische weerstand en/of verhoogte impact

4.    Om een goede akoestiek te verkrijgen, zijn geen akoestische profielen nodig. Door gebruik te maken van de Siniat dB gipsplaat i.p.v. een standaard gipsplaat kan er tot 8 decibel geluidsisolatie gewonnen worden. Dit lijkt misschien niet veel maar 10 decibel is voor het menselijk oor 2 keer zo luid. Met een dubbele wand Siniat dB kan er een akoestische weerstand tot 60 decibel gehaald worden. Zonder speciale akoestische profielen. Gewoon een standaard wandopbouw dus.

Vraag zeker de brochure aan via het formulier, want in de brochure vergelijkt men de Siniat gipsplaten: Standaard/Périgyplac gipsplaat, Siniat dB gipsplaat en LaDura Premium gipskartonplaat. Op die manier weet je de perfecte keuze te maken voor jouw toepassing.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email