LaDura Premium, een veelzijdige gipskartonplaat met een hoge trekweerstand

Siniat
7
11

Hoe is de plaat opgebouwd?

De plaat bestaat uit geïmpregneerde, verzwaarde en met hout- en glasvezels versterkte kern. Verder is de plaat bekleed met ivoorkleurig karton. De plaat plaatst zich snel en eenvoudig, en kan direct betegeld worden. De gipskartonplaat is beschikbaar in verschillende diktes, lengtes en kantvormen.

Wat zijn de toepassingsgebieden?

  • Gangen, scholen, ziekenhuizen, kleedkamers… : Deze gipskartonplaat is uitermate geschikt in een volledig project. Dankzij de uitstekende prestaties op vlak van vocht, brand, geluid (akoestische eisen) en impact (stootvastheid), kan deze plaat dus in heel wat situaties worden ingezet.
  • Bad- of douchekamers : Dien je radiatoren, hangkasten, wasbakken,… en andere hangende lasten te bevestigen? Dan is LaDura Premium jouw perfecte partner. De hoge trekweerstand van de gipskartonplaat maakt de plaat in deze toepassingen uitermate geschikt.
  • Afwerkingsplaat in prefab staal- en houtskeletbouw:
    • LaDura Premium kan ook ingezet worden bij de bouw van lichte, economische niet-dragende scheidingswanden.
    • Daarnaast is de gipskartonplaat LaDura Premium inzetbaar als alternatief voor zwaar massief metselwerk. De plaat draagt zelfs bij aan de schrankingsweerstand van een modulaire bouw. En denk ook maar aan het wegwerken van bekabeling in de spouw.

Vraag de praktische brochure aan

Er zijn nog heel wat toepassingsgebieden waarin LaDura Premium excelleert. Deze kan je terugvinden in de handige brochure, die je hier kan aanvragen.

De brochure legt je gedetailleerd uit welke belasting deze wand aankan volgens gewicht van de objecten die opgehangen worden. Je krijgt ook een volledig overzicht van de mogelijke wandsystemen in combinatie met LaDura Premium. Dit overzicht geeft men ook voor de toepassing in staal- en houtskeletbouw.

Vraag dus zeker de handige brochure van LaDura Premium aan via het formulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email