Projecten vragen om inbraakbestendige gipsplaten

Resistex 7
Resistex 1
Resistex 6

Maak kennis met Resistex, de glasvezelversterkte gipsplaat

Resistex bestaat uit een glasvezelversterkte kern met een densiteit van 896 kg/m³. Het oppervlak en de langskanten zijn bekleed met een speciaal meerlagig karton in een grijze kleur.

Een inbraakwerende gipsplaat?

De Resistex gipsplaat voldoet aan de strenge Europese norm EN 1627 voor inbraakbeveiliging. Hierin behaalt de gipsplaat weerstandsklasse RC 2 en RC 3, zonder gebruik van een staalplaatlaag of andere metalen accessoires.

Onder RC 2 verstaan we dat een gelegenheidsinbreker 3 minuten nodig heeft om met standaard gereedschap een woning binnen te dringen.

Onder RC 3 verstaan we dat een geoefend inbreker met zwaarder gereedschap ten minste 5 minuten nodig heeft om in te breken in een woning.

Wil je toch een weerstandsklasse RC 4 behalen? Dan kan je dit doen door de Resistex gipsplaat te combineren met een staalplaatlaag.

Waarom is Resistex zo eenvoudig en snel te installeren?

  • De Score & Snap methode maakt dat je de gipsplaat ter plaatse vlot kan versnijden met een breekmes. Verzagen is dus niet nodig.
  • Het gebruik van standaard gipsplaatschroeven in combinatie met de Resistex platen doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de inbraakwerende wanden RC 2 en RC 3.
  • Bij het verwerken van de Resistex platen is geen staalplaatlaag of andere metalen accessoires nodig. Het verwerken van de gipsplaat gaat dan ook vlot en zonder gevaar zich te kwetsen bij het snijden van staalplaten.
  • Resistex gipsplaten gebruikt men met standaard profielen. Dit verlaagt de materiaalkosten en verhogen de eenvoud in installatie.

Bijzondere eigenschappen op een rijtje

  • Inbraakwerend: de gipsplaat kan een hoge impact trotseren en heeft daardoor een hoge stootvastheid. Toch blijft de installatie eenvoudig door gebruik van standaard bevestigingen;
  • Geluidsisolerend: de gipsplaat is akoestisch isolerend en kan dus ingezet worden in appartementsgebouwen omdat ze geluiden van buitenaf dempen en ook geluiden van buren.
  • Brandwerend: de gipsplaat haalt brandreactieklasse A2, dus zeker interessant in grote projecten;
  • Vochtwerend: de gipsplaat haalt klasse H2 (≤10% waterabsorptie), dus ideaal in natte cellen.

Deze eigenschappen maken de Resistex gipsplaat uitermate interessant voor de architect en de aannemer in zowel residentiële, multi-residentiële als utilitaire projecten voor renovatie- of nieuwbouw projecten

In welke toepassingen kan je Resistex inzetten?

Het gebruik van de Resistex gipsplaat is interessant als woningscheidende wand tussen bijvoorbeeld twee appartementen, wanden tussen appartementen en gemeenschappelijke gangen, of inkomhal van een appartement en gemeenschappelijke gang.

Ook in kantoortoepassingen kan Resistex perfect worden ingezet. Door de hoge impactbestendigheid van de gipsplaat kan deze worden ingezet in de serverruimte, gemeenschappelijke zones of in het sanitair blok.

Wil je graag meer weten over deze gebruiksvriendelijke en inbraakwerende gipsplaat Resistex? Vul het formulier in en je ontvangt de interessante brochure met productinformatie en systeemopbouwen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email