Ontdek ZPRO, sterke & betaalbare structurele connectoren

SIMPSON STRONG-TIE

Simpson Strong-Tie introduceert ZPRO®, het gamma structurele verbindingsstukken dat een prijsgunstig alternatief biedt voor roestvrij staal A4 in buitentoepassingen.

Een sterke en buitengewoon doordachte coating

ZPRO® is een innovatieve coating van zink en magnesium met zeer interessante eigenschappen op het vlak van corrosieweerstand. Gebruikt als coating op ons gamma structurele verbindingsstukken, beschermt het de verbindingen zelf tegen corrosie, voor montages die de tand des tijds doorstaan, zelfs wanneer ze buiten worden geïnstalleerd.

Wanneer roest op een ZPRO® verbinding verschijnt na wekenlange blootstelling aan weersomstandigheden, wordt deze geleidelijk bedekt door een dun laagje zink en magnesium, dat verschijnt als witte roest en het materiaal beschermt tegen verdere aantasting.

Tijdens de ontwikkeling werden tests uitgevoerd in Noorwegen langs de zeekust, een zeer agressieve omgeving voor connectoren. Bovendien werden de connectoren in een laboratorium-klimaatkamer geplaatst en blootgesteld aan zoutsproeitijden. De foto's hieronder tonen de resultaten van deze tests, vergeleken met een standaard verzinkte stalen connector.

Kortom, de ZPRO® coating is gelijkwaardig aan een thermisch verzinkte beschermlaag (overeenkomend met roestvastheidsklasse C3, EN ISO 12944) en de eigenschappen maken het mogelijk dat de connectoren uit het assortiment in serviceklasse 3 kunnen worden geïnstalleerd. Met andere woorden, de prestaties zijn zeer vergelijkbaar met die van roestvrijstalen verbindingsstukken A2.

In combinatie met compatibele bevestigingsmiddelen (zoals die met een Impreg+®-coating of thermisch verzinkt) kunnen ZPRO® structurele verbindingsstukken dus worden gebruikt voor buitentoepassingen die volledig zijn blootgesteld aan de weersinvloeden ( uitgezonderd corrosiegevoelige omgevingen), zoals carports, tuinhuisjes of terrasconstructies.

Corrosiebestrijding tegen een gunstige prijs

ZPRO®-verbinders omvatten een volledig assortiment verbindingen en bevestigingsmiddelen voor structurele constructies: versterkte hoekijzers, ankers voor bintwerk, een revolutionaire milieuvriendelijke paalvoet (PBWS-Z) en een balkdrager genaamd DJH-Z.

Net als de rest van het ZPRO® verbindingsassortiment is de DJH-Z balkdrager compatibel met Impreg+ bevestigingen, zoals SSH of CSA-Z verbindingsschroeven. Samen zorgen ze voor een lange levensduur van de uitgevoerde verbindingen, voor een langdurige installatie.

ZPRO® structurele verbindingsstukken kosten drie keer minder in aanschaf dan hun roestvrijstalen A4-alternatieven. Dit nieuwe, door onze ingenieurs ontwikkelde assortiment is het perfecte compromis - zowel qua kosten als qua duurzaamheid - tussen gegalvaniseerd staal, gebruikt voor verbindingen in huis, en roestvrij staal, bestemd voor installaties in zwembaden en aan de kust.

Wilt u het volledige ZPRO®-assortiment ontdekken? Vul het formulier in en Simpson StrongTie stuurt u de brochure toe.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email