Thermische isolatie van buitenaf: makkelijker gezegd dan gedaan!

IsolTherm1V2
SST Logo
IsolTherm2V2

Wist je dat meer dan 65% van het huidige woningpark dateert van voor 1980? Er bestond toen amper of geen regelgeving m.b.t. thermische isolatie. Dat heeft op energetisch vlak belangrijke gevolgen: meer dan de helft van de huishoudelijke energie-uitgaven wordt nu besteed aan verwarming. Eén van de oplossingen om het dagelijkse energieverbruik te verminderen, is dan ook het verbeteren van de isolatie van die woningen. In veel gevallen biedt thermische isolatie van buitenaf, ook wel  Externe Thermische Isolatie (E.T.I.) , de meeste voordelen.

Zoals de naam al aangeeft, is E.T.I. een isolatietechniek waarbij isolatie aan de buitenzijde van de woning aangebracht wordt. Je kan op die manier makkelijker koudebruggen vermijden, zonder aan bewoonbare oppervlakte in te boeten.

Verhoog de prestaties van isolatie van buitenaf

Maar een goede E.T.I. is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen voor isolatie en buitenbekleding. Ook de hoekijzers voor de gevelbekleding, de kepers, de doorsteekankers en alle elementen die de hele isolatiestructuur bij elkaar houden zijn cruciaal om met deze isolatiemethode goede thermische prestaties te bereiken.

Simpson Strong-Tie biedt een compleet assortiment ijzerwaren en ijzerbeslag aan specifiek voor E.T.I. zoals:

  • Hoekijzers voor gevelbekleding die de spanten op hun plaats houden,
  • Hoekbeugels die niet altijd even makkelijk te implementeren zijn,
  • Bevestigingsmateriaal aangepast aan alle soorten ondergrond: hout, metselwerk, beton,...
  • Beschermingsprofielen tegen knaagdieren, klauwen die de isolatie op haar plaats houden,…

... allemaal belangrijke structurele onderdelen, die vaak moeilijk onderkend en geregeld verwaarloosd worden in de ontwerpfase.

Innovatieve beschermingsprofielen tegen knaagdieren

Om de E.T.I. plaatsingssystemen te ontwikkelen en te perfectioneren, werkt Simpson Strong-Tie hand in hand met professionals en gebruikers die geconfronteerd worden met de concrete problemen op de werf.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn de beschermingsprofielen tegen knaagdieren. Vroeger werden die geleverd in de vorm van roosters van 2 tot 2,5 meter lang. Dat resulteerde in flink wat werfafval maar ook de opslag en het transport waren problematisch.  Daarom ontwikkelde Simpson Strong-Tie de GAR: door de vouw te vervangen door een buiglijnmarkering werd het mogelijk om de beschermingsprofielen te leveren op een rol van 25 meter. Om het vouwen en snijden op de plaats van installatie te vergemakkelijken, heeft het R&D-team van Simpson Strong-Tie vervolgens de DEVGAR gecreëerd: een gemakkelijk te vervoeren afroller met een gepatenteerd vouwsysteem.

 

Eenvoudige rekentool voor E.T.I. werven

Beschermingsprofielen tegen knaagdieren, hoekijzers, de kwaliteit van houtverbinders en bevestigingsmaterialen,... je merkt het: er zijn heel wat aandachtspunten om rekening mee te houden wanneer je thermisch isoleert van buitenaf.  Om de realisatie van je isolatieprojecten te vereenvoudigen, ontwikkelde Simpson Strong-Tie een webtoepassing genaamd "ITE Designer", die de installateur helpt bij de keuze van de juiste bevestigingsmiddelen, de volumes en de referenties die nodig zijn voor zijn werf inschat en een passend constructieplan voorstelt.  Kortom een rekentool die je isolatieprojecten vereenvoudigt dankzij deskundig advies en ondersteuning, vanaf het ontwerp tot en met de plaatsing van de elementen.

Wil je meer weten over het assortiment van Simpson Strong-Tie  m.b.t. ijzerwaren en ijzerbeslag voor isolatie van buitenaf? Vul dan het formulier in en je ontvangt alle informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email