SIG Air Handling lanceert eigen merk

SIG Air Handling International
SIG Air Handling International
SIG Air Handling International

SIG Air Handling is in de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke Europese speler in de verwarmings-, ventilatie- en HVAC-branche. Dankzij overnames in Nederland (HC Groep en Interland Techniek), Groot-Brittannië (SK Sales & HC PVE Car Park Ventilation), Oostenrijk (Profant Lufttechnik Handels GmbH) en Duitsland (BLH GmbH) beschikt SIG Air Handling over meer dan honderd distributiepunten in Europa. In België is SIG Air Handling beter bekend onder de vroegere bedrijfsnaam van Air Trade Centre, gevestigd in Zaventem. Eind vorig jaar werd Air Trade Centre nv omgedoopt tot SIG Air Handling nv.

Betere Europese normen inzake Indoor Air Quality

Onder het motto ‘Improving air because we care’ streeft SIG Air Handling naar energie-efficiënte totaaloplossingen en betere luchtkwaliteit in binnenruimtes. Dit blijkt uit het maatschappelijk en sociaal engagement van de firma door samenwerkingen met verschillende werkgroepen van EVIA (European Ventilation Industry Association) en met EFA (European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations). Het doel? Betere Europese normen voor Indoor Air Quality bereiken. 

Samen met architecten, studiebureaus en projectontwikkelaars sleutelt SIG Air Handling aan ventilatiesystemen die ervoor zorgen dat mensen gezonde binnenlucht ademen op hun werk, in huis en tijdens hun vrije tijd. 

15.000 producten onder 1 dak

SIG Air Handling biedt oplossingen aan voor luchtverbetering, -verplaatsing en –verspreiding. Naast vakspecifiek advies en partnerships voor totaalprojecten, kloppen klanten ook aan bij SIG Air Handling voor het brede en unieke aanbod dat meer dan 15.000 producten telt. Dit uitgebreide assortiment is consulteerbaar via de mobiele website, bestelbaar via een klantgerichte webshop en via de verschillende distributiepunten. In België is er één magazijn centraal gelegen in Zaventem en over gans België zijn er 9 afhaalpunten.

Het assortiment omvat luchtroosters, kleppen en volumeregelaars, luchtkanalen, luchtkanaalcomponenten en afdichtingskitten, brandkleppen en brandwerende producten, thermische en akoestische isolatieproducten, luchtfilters, ventilatoren, ventilatiesystemen en luchtbehandelingsgroepen, warmtepompen, solar, luchtbehandeling en regeltechniek.

CAIROX staat voor sterke dienstverlening

Sinds kort zet SIG Air Handling ook een eigen merk op de markt: CAIROX. CAIROX zal oplossingen aanbieden op de 3 domeinen: luchtverbetering, -verplaatsing en –verspreiding. CAIROX is het merk voor totaaloplossingen in de projectmarkt  zoals kantoren, ziekenhuizen, rusthuizen, sportfaciliteiten, appartementsgebouwen, hotels, parkings, commerciële en industriële toepassingen, tunnels…

Om de juiste keuzes te maken biedt CAIROX software aan die het ventilatiedebiet in een ruimte simuleert. Daarnaast zijn BIM modellen beschikbaar om het voor de voorschrijvers en technische uitvoerders makkelijk te maken voor, tijdens en na de uitvoeringsfase van een bouwproject.

Nood aan ondersteuning? Laat uw gegevens na en wij nemen vrijblijvend met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email