Schüco lanceert textielgevel FACID

Gevelbescherming met eindeloze vormgevingsmogelijkheden

Aluminium raam- en deurenproducent Schüco lanceert met de FACID textielgevel een nieuwe innovatie op de Belgische markt. Zoals we van Schüco gewoon zijn, is het niet zomaar een eenvoudige textielgevel. Hij beschermt het gebouw tegen klimatologische omstandigheden, maar kan tegelijk ook als flexibel designelement worden ingezet. Zo kan de buitenkant van een gebouw dankzij digitale prints of kleurstelling eenvoudig een andere look krijgen, terwijl er geen fundamentele aanpassingen worden gemaakt aan het gebouw zelf. Tevens draagt FACID bij aan het energiezuinig maken van gebouwen. Denk daarbij aan zonwering , windwering en het beperken van opwarmen en afkoelen van de gevel.

Onbeperkte ontwerpvrijheid

Met een bijna onbeperkte ontwerpvrijheid, een hoge mate van flexibiliteit en de gekende Schüco-kwaliteit, bewaart FACID maximaal het zicht van binnen naar buiten én beschermt optimaal tegen zon en regen. Het textiel kan uit verschillende materialen worden gemaakt, zoals PVC of glasvezel, afhankelijk van de functionele eisen. Ook de maaswijdte en materiaaldikte kan worden aangepast, bijvoorbeeld aan de ventilatievereisten voor parkeergarages.

Gevel als communicatietool

De FACID is in verschillende kleuren beschikbaar. Er kunnen bovendien ook digitale prints op worden gemaakt, zelfs met 3D-vormen, zodat het een echte communicatietool kan worden. Zowel het design als de erop aangebrachte communicatie kunnen snel en flexibel gewijzigd worden, zonder dat het gebouw zelf erdoor wordt beïnvloed. FACID is dus heel efficiënt aan te passen aan gewijzigde omstandigheden of vereisten. In de huidige tijd van circulair bouwen, draagt dit positief bij aan de levenscyclus van het gebouw. Bovendien zijn de elementen in hoge mate recycleerbaar, prefabriceerbaar, én eenvoudig te installeren.

Referenties in binnen- en buitenland

Nationaal en internationaal zijn nu al heel wat mooie voorbeelden te bewonderen. Zo is de nieuwe parkeergarage van het Schüco HQ in Bielefeld volledig met FACID uitgerust. Ook van de Brandenburg luchthaven in Berlijn werd in totaal 20.000 m2 gevel met FACID bekleed. In België en Luxemburg zorgt het bedrijf Vervaeke nu al voor enkele interessante referenties, denk bijvoorbeeld aan de gevelbekleding van eventcenter Luxepo in Luxemburg Stad.

Wilt u graag kennis maken met FACID en de ontwerpmogelijkheden ontdekken? Vul het formulier in en u ontvangt meer informatie.

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email