Econocom en Schréder sluiten een samenwerkingsakkoord om de financiering van smart lighting projecten op basis van LED-verlichting, die beter zijn voor het milieu en minder energie verbruiken, te vergemakkelijken. Door deze samenwerking is er voortaan een huur- en leasingoplossing beschikbaar om deze nieuwe technologie te introduceren en de investeringsdruk te beperken, ongeacht het type infrastructuur.

Huur- en leasingoplossing voor Smart lighting projecten

Econocom, de toonaangevende Europese speler inzake digitale transformatie, en Schréder, de wereldwijde speler op het vlak van intelligente verlichting, besloten om samen te werken om zo de drempel naar hoogstaande technologie voor infrastructuurverantwoordelijken te verlagen.

De samenwerking is erop gericht de financiering van op LED-gebaseerde verlichtingsprojecten te vergemakkelijken en de introductie van hoogtechnologische verlichting, die beter is voor het milieu en tot 85% energiezuiniger is, te versnellen. Hiermee beantwoorden Econocom en Schréder aan de noden van de markt.

Kosten van de investering spreiden in de tijd

De implementatie van verlichtingsprojecten op basis van LED-verlichting, zoals voor winkelcomplexen, ziekenhuizen, industriële opslagruimtes of openbare plaatsen, vergen een belangrijke investering maar bieden tevens de mogelijkheid tot een belangrijke besparing tijdens de levensduur van het project. Daarom is de markt op zoek naar oplossingen die de kost beter spreidt over de tijd.  Daarenboven staan heel wat bedrijven en overheidsdiensten onder druk in het kader van de G8 doelstelling om de uitstoot van CO2 met 50% te reduceren.

Oplossing voor infrastructuurbeheerders van PPS projecten

De implementatie van op financiering gebaseerde LED-projecten, die door Econocom en Schréder wordt aangeboden, biedt een antwoord op deze twee uitdagingen. LED-technologie en het intelligente beheer ervan zorgen ervoor dat er besparingen tot 85% gerealiseerd kunnen worden. Daarom bieden de huur- en leasingmodellen, zoals nu door Econocom en Schréder worden aangeboden, een oplossing voor infrastructuurbeheerders van private en publieke ruimtes om de financieringsmiddelen onder controle houden.

«Dankzij deze samenwerking zijn we nu in staat om een uitstekend alternatief aan te bieden voor de financiering van hoogstaande verlichtingsprojecten. Voortaan is geen voorafgaande investering nodig. De klant kan investeren in de nieuwe technologie en zo zijn doelstellingen nastreven om aangename omgevingen te creëren en anderzijds voor de beheerder een operationeel voordeel biedt.»

Didier Wellens, CEO van Schéder Group

« De verlichtingsector is ontzettend veranderd in de laatste jaren: LED-technologie en ICT vinden steeds meer aansluiting met elkaar, niet het minst in het kader van “connected objects” en “smart cities”. Wij zijn enthousiast over deze samenwerking met Schréder in 19 landen. Als toonaangevende speler in digitale transformatie, zijn we overtuigd dat om groei te bewerkstelligen, de digitale mindset nog steviger moet binnendringen bij bedrijven en overheden.  Onze competentie en onze partnerships zijn belangrijke instrumenten om digitale trasformatieprojeten te ontwikkelen, te financieren en te implementeren voor onze klanten.»

Bruno Ronsse, Country Manager Belux bij Econocom