Extra opbergruimte in de douche met ingenieuze muurplank

Uw douche beschikt niet over een nis waar je makkelijk je badschuim, shampoo of andere spullen kan opzetten? Je voorziet dan meestal een rekje. Maar stabiel is wat anders.

Schlüter, specialist in badkameroplossingen, bedacht een elegante en slimme muurplank, Schlüter-SHELF genaamd, die zowel voor het betegelen als nadien aangebracht kan worden.

De Schlüter-SHELF is gemaakt van geborsteld, roestvast staal of van aluminium met een hoogwaardige poedercoating. Het is in drie aantrekkelijke Schlüter-TRENDLINE-kleuren verkrijgbaar: ivoor, steengrijs en donkerantraciet. De muurplank past dan ook bij elke moderne tegel.

Zowel geschikt in nieuwbouw als renovatie

De muurplank kan zonder veel extra werk tegelijkertijd met de tegels of nadien in de bestaande situatie worden aangebracht.

Bouwt men de muurplank tijdens het betegelen in, dan beschik je over een stevige muurplank zonder de waterdichting achter de tegels te perforeren. Na het uitharden van de silicone heb je een sterke muurplank. De draagkracht is veel hoger dan bij het monteren in een bestaande situatie.

Vertrek je vanuit een bestaande situatie, dan kan de muurplank ingebracht worden in de voeg tussen de tegels. Hierdoor is boren in de tegels overbodig en perforeert men de waterdichting achter de tegels niet. Het monteren van de muurplank in een bestaande situatie vraagt wel dat de voegen minstens 2,5 tot 3 mm hoog zijn, zodat de 2 mm dikke bevestigingsslippen er perfect inpassen. Na het inplaatsen van de bevestigingsslippen dicht men af met silicone. Na het uitharden van de silicone beschik je over een muurplank met  een optimale draagkracht.

Overzicht van de drie modellen

De Schlüter®-SHELF-E is in drie geometrische vormen verkrijgbaar voor de hoekinbouw. Deze aflegruimtes kunnen tijdens de betegeling in het tegelbeeld worden geïntegreerd of met de slechts 2 mm dikke bevestigingslippen naderhand in de voegen van betegelde wanden worden geplaatst. De SHELF-E is geschikt voor de doucheruimte, maar kan ook in de tegelwand van een keuken als praktische aflegruimte worden geplaatst.

Schlüter®-SHELF-W zijn rechthoekige planchetten voor vlakke wandoppervlakken. Met de trapeziumvormig geperforeerde bevestigingsvlakken worden ze tijdens de betegeling in het tegelbeeld geïntegreerd. 

Schlüter®-SHELF-N zijn rechthoekige planchetten voor gebruik in de kant-en-klare Schlüter®-KERDI-BOARD-N nissen. Ze worden tijdens de betegeling precies op maat als planchet in de Schlüter®-KERDI-BOARD-N nissen geïntegreerd.

Wil je graag meer informatie omtrent deze planchet of muurplank? Vul het formulier in en Schlüter® bezorgt je de technische fiche van Schlüter®-SHELF.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email