U staat op het punt te bouwen, misschien zijn de funderingen al gelegd of zijn ze reeds begonnen met de ruwbouw van uw woning. Of uw woning nu in skeletbouw, in prefab of met tradionele binnenmuur-isolatie-gevelsteen wordt gebouwd, op een bepaald moment moet u ook ramen gaan kiezen. U kunt kiezen voor –onderhoudsintensieve- houten ramen, voor –niet zo duurzame- pvc ramen of voor –onderhoudsvriendelijke én duurzame- aluminium ramen.

Ontdek de voordelen van aluminium

Aluminium ramen en deuren bieden tal van voordelen voor uw woning. Zo geeft aluminium u meer vrijheid qua vorm, stijl en kleur. Aluminium is een zeer licht, maar oersterk materiaal die makkelijk vorm te geven is doordat het materiaal niet buigt. Deze eigenschappen maken zowel hoge inkompartijen, grote oppervlaktes met een maximale lichtinval, als complexe constructies mogelijk. Veranda's, koepels of gewone ramen en deuren dienen niet meer versterkt te worden.

Aluminium is een zeer duurzaam materiaal die niet rot, roest, barst of scheurt. Het is 100% recycleerbaar, en bij dit proces is slechts 5% van de energie nodig als dat men nodig heeft bij het produceren van primaire aluminium.
Bovendien is aluminium onderhoudsvriendelijk en kleurvast. Aluminium schrijnwerk kan gewoon worden gereinigd met water en een neutraal, niet-agressief detergent. Aluminium en glas maak je dus samen in één beurt proper. En omdat aluminium niet elektrostatisch is, worden stof en vuil niet tot de laklaag aangetrokken.

Aluminium is uw beste isolator

Heel belangrijk om mee te nemen in uw keuze van ramen is het feit dat aluminium raamprofielen tegenwoordig zeer goed scoren op isolatie. Dankzij de isolerende strips en thermische onderbrekingen worden kou en hitte buiten gehouden. De profielen zijn zo gemaakt dat alles perfect op elkaar aansluit: water- en winddichtheid zijn dus gegarandeerd. Net als vochtbestendigheid.
Sapa Building System beantwoordt met zijn aluminium profielsystemen trouwens aan de steeds strenger wordende epb-eisen (Uw < 1,5 W/m²K).

Elke stijl wat wils

Of u nu kiest voor een strakke, moderne woning, een woning in hoevestijl of een eerdere traditionele architectuur, Sapa Building System heeft aluminium profielsystemen in verschillende afwerkingen en oneindig veel kleuren die perfect bij uw stijl aansluiten. Zo hebben we bijvoorbeeld de Ligna-uitvoering voor ramen met een ‘steel-look’ en is er de verborgen vleugel (HV) die de illusie wekt een vast raam te zijn, ideaal voor wie houdt van een strakke minimalistische architectuur.

Ontdek uw vakman in uw buurt

Voor het kiezen van uw ramen mag u dus zeker niet over één nacht ijs gaan. Indien u meer informatie of advies wenst, kunt u dit steeds verkrijgen bij één van onze SAPA Aluminium Vakmannen. Vind hier een SAPA AluminiumVakman uit uw buurt. Of surf naar www.sapa-ramen.be.

Ontdek uw prijskorting

Bovendien kunt u nog genieten van een korting tot 1000 € op uw aluminium buitenschrijnwerk, indien u uw sapa-ramen vóór 4 mei 2016 bestelt bij een SAPA AluminiumVakman. Lees hier meer over de info en voorwaarden van deze actie of klik hier om u te registreren en uw cheque te downloaden.