Hoe een bestaande trap renoveren zonder breken en schuren?

Santana

Is je trap aan vernieuwing toe? Of wil je de stijl van je trap wijzigen? Santana brengt in 2018 een nieuwe collectie trapbekleding met 14 hout- of steenprints uit die opgebouwd van een volle onderlaag van kurk.

Collectie onder de loep

Deze collectie is speciaal ontwikkeld voor de renovatie van bestaande trappen met en zonder stootbord. Eik, ceder, blauwe hardsteen, zandsteen… zijn maar enkele voorbeelden uit de 14 hout- en steenprints. Het plaatsen gebeurt volgens de trede-over-tredeprincipe bovenop de bestaande treden.

De bekleding bestaat uit een 1,2 mm dikke onderlaag van kurk, een HDF-kliksysteem en een toplaag van vinyl. Om de trapbekleding extra sterk, slijtvast en krasbestendig te maken, wordt de toplaag afgewerkt met een bijkomende beschermende laag die keramische deeltjes bevat.

Voordelen op een rij

Het is de volle onderlaag van kurk die het verschil maakt. Met haar natuurlijke veerkracht vangt kurk schokken op en dat maakt het traplopen minder belastend voor je rug en knieën. Daarnaast dempt het natuurlijke materiaal de loopgeluiden en absorbeert het trillingen. Gekraak en gepiep behoren dankzij de volle onderlaag van kurk voorgoed tot het verleden. En last but not least: door de aanwezigheid van kurk voelt de trapbekleding steeds aangenaam warm aan - ideaal voor wie graag op blote voeten loopt.

Trap en vloer in één geheel

Zie je de trapbekleding graag doorlopen op de vloer? Dat kan. Santana biedt vloerbekleding met eenzelfde volle onderlaag van kurk en met dezelfde hout- en steenprints. Dat maakt het mogelijk om de trap- en de vloerbekleding piekfijn af te werken en mooi in elkaar te laten overlopen.

Handen uit de mouwen

Ben je een ervaren doe-het-zelver, dan voer je de traprenovatie gemakkelijk zelf uit. Je begint best bij de bovenste trede. Voor een perfect resultaat moet je na verlijming van de bekleding een droogtijd van minimaal 24 uren respecteren.

Wil je tijdens de renovatie gebruik kunnen maken van je trap, sla dan na elke gerenoveerde trede een trede over. Na de droogtijd van de gerenoveerde treden pak je de resterende treden aan.

Doet u liever beroep op de eigen plaatsingsdienst van Santana om je trap in het nieuw te steken? Breng dan zeker een bezoek aan Santana op Batibouw 2018 in Hal 6, stand 208.

Wilt u nu al informatie ontvangen omtrent het traprenovatieaanbod,dan kan u deze aanvragen via het antwoordformulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email