Of het nu gaat om flats, eengezinswoningen, appartementen, hotels of burelen, er is een duidelijke trend om comfortabele en tegelijkertijd veilige oplossingen te zoeken. Bijgevolg spelen toegangsdeuren een steeds grotere rol in het ontwerp, de productie en het gebruik. Met zijn nieuw systeem van elektromechanische meerpuntssluitingen biedt Roto nu een intelligent alternatief voor het lastig en omslachtig hanteren van sleutels. De nieuwe ontwikkeling van de raam en deur specialist, de “Eneo CC” opent en sluit deuren automatisch. Zij biedt een hedendaags bedieningsgemak en comfort en is ook perfect voor barrièrevrije woonruimtes.

 

De “Eneo CC” is een nieuwe meerpuntssluiting van Roto. Met dit nieuw slot zet Roto de introductie voort van producten voor deurtechnologie. De innovatie voor het “DoorSafe“ gamma omvat een handige sluitlijst uit een stuk (1), twee combinatievergrendelingen (2), een hoofdslot (3) en de aandrijving (4). Deze onderdelen waarborgen een doeltreffende bescherming tegen inbraak en duurzaam zeer goed sluitende deuren.

 

Deze nieuwigheid, geïntegreerd in de “DoorSafe” portofolio van Roto omvat een hoofdslot, een aandrijving, kozijnonderdelen en twee combinatievergrendelingen. Volgens Roto, waarborgen deze eigenschappen, in combinatie met een sluitlijst in hoge kwaliteit staal, een efficiënte inbraakbeveiliging. Daarnaast zorgen deze elementen voor duurzaam en vast sluitende deuren en ramen.

 

“Eneo CC“ is compatibel met alle gangbare houten, kunststof en aluminium deuren en is combineerbaar met verschillende nieuwe toegangscontrole systemen zoals PIN code toetsenborden, Bluetooth of vingerafdruk scanners. Identieke inbouwmaten en pluggen zorgen voor een eenvoudige en snelle vervanging indien dit later gewenst wordt. Voor nog meer comfort en bedieningsgemak kan de gebruiker kiezen voor een radio gestuurde afstandsbediening. Er zijn verschillende opties, afhankelijk van de gebruikte toegangscontrole technologie.

 

Natuurlijk blijven deze sleutelloze oplossingen in noodgevallen (zoals stroomuitval) van buiten uit manueel te openen. De “Eneo CC“ laat van binnen uit door een greep een eenvoudig en handig openen toe – zelfs als de deur vergrendeld is.

 

Voor de deurfabrikant bieden vernieuwende elektromechanische functies een tastbaar en praktisch voordeel: “clip-fit” technologie, gebaseerd op gestandaardiseerde plug-in verbindingen, laat bijvoorbeeld een eenvoudige en snelle montage toe. Roto legde op de toonaangevende beurs BAU 2013 in München uit hoe standaard freesmaten en compatibiliteit met standaard in de handel verkrijgbare cilinders en deurbeslag het productieproces verder vereenvoudigen. Dit betekent lagere kosten daar de dure vrijloopcilinders niet meer nodig zijn.