Rockfon Eclipse: Een nieuwe dimensie plafondeilanden

Rockfon
Rockfon
Rockfon

Rockfon Eclipse biedt compleet nieuwe mogelijkheden om akoestische correcties door te voeren, terwijl een totaal nieuwe esthetische dimensie aan de ruimte wordt toegevoegd. Akoestische eilanden kunnen worden gebruikt indien een traditioneel plafond bouwkundig niet mogelijk is of als aanvulling op een reeds bestaand plafond.

 

De stijlvolle Rockfon Eclipse plafondpanelen kunnen toegepast worden als vierkant of als rechthoek en bieden een oplossing voor elk gebouwtype. De kaderloze Rockfon Eclipse plafondeilanden hebben minimalistische, subtiele en elegant afgeschuinde kanten. Ook bij de ontwikkeling van de ophangsystemen is rekening gehouden met esthetische aspecten, wat Rockfon Eclipse tot een modern, sober plafondeiland maakt, dat zweeft in de ruimte.

 

 

 

Rockfon Eclipse absorbeert geluid aan beide zijdes en dringt daardoor nagalmtijd en geluidsdrukniveau optimaal terug in een ruimte. Rockfon Eclipse voldoet net als andere Rockfon plafondpanelen aan de hoogste klasse brandreactie (A1). Rockfon Eclipse is vochtbestendig tot 100% RV en dimensiestabiel,waardoor een lange levensduur verzekerd is. Rockfon Eclipse is recycleerbaar.

 

Beschrijving

Rockfon Eclipse is een akoestisch plafondeiland bestaande uit een 40 mm steenwol paneel. De zichtzijde is voorzien van een geverfd vlies, dat zorgt voor een mooi egaal wit oppervlak. De achterzijde van het eiland is bedekt met een wit akoestisch vlies met een uitstekende licht-en warmtereflectie. De kanten zijn geverfd. Rockfon Eclipse kan gemakkelijk en snel worden gemonteerd door middel van Rockfon spiraalankers en het Rockfon Eclipse afhangsysteem.

 

Technische gegevens

Geluidsabsorptie
Geluidsabsorptie is gemeten in overeenstemming met ISO 354. Geluidsabsorptie van plafondeilanden en Baffles wordt uitgedrukt door het gelijkwaardig absorptie oppervlak (Aeq) uitgedrukt per m2 paneel. Dit komt overeen met een 100% geluidsabsorberend oppervlak met dezelfde absorptie als het paneel in kwestie.

 

Brandbedrag
Algemeen
Rockfon plafondpanelen hebben een kern van steenwol. Steenwol is onbrandbaar met een smeltpunt dat hoger dan 1000º Celsius ligt.

Brandreactie
Euroklasse A1 in overeenstemming met EN 13501-1.

 

Vochtbestendigheid en dimensiestabiliteit
Rockfon plafondpanelen zijn dimensiestabiel, zelfs in de meest extreme omstandigheden tot 100% RV en kunnen geplaatst worden bij alle temperaturen van 0º tot 40º Celsius, waarbij geen acclimatisatie nodig is.

Rockfon Eclipse is geklasseerd als 2/C/0N in overeenstemming met EN 13964.

Corrosiebestendigheid
De spiraalankers, die gebruikt worden bij het bevestigen van Rockfon Eclipse, bestaan uit roestvrij staal 1.4401 (type 316), dat een extreem hoge corrosiebestendigheid onder normale condities biedt en geschikt is voor toepassingen in Klasse 3 gebieden (EN-ISO 12944-2). Dit type roestvrij staal wordt vaak gebruikt in oedselverwerking, brouwerijmachines, chemische en petrochemische industrie, laboratoriumwerkbladen en –materiaal, medische implantaten,… Rockfon Eclipse mag niet gebruikt worden in zwembaden of buitentoepassingen.

 

Lichtreflectie
Wit : 86% diffuse lichtreflectie volgens de norm ISO 7724-2.

De achterzijde van het plafondeiland is wit om zo een optimale lichtreflectie (79% in overeenstemming met ISO 7724-2) en warmtereflectie te garanderen.

 

Hygiene
Steenwol bevat geen organische bestanddelen en draagt niet bij aan de groei van micro-organismen.

 

Onderhoud
Het oppervlak kan eenvoudig met een stofzuiger met zachte borstel gereinigd worden.

 

Milieu
Een representatief aantal Rockfon producten bezit het Deense en Finse Indoor Climate Label. Deze meet de effecten van bouwproducten op het binnenmilieu.

Rockfon Eclipse is recycleerbaar.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email