Systeem C+ EVO II: energiebesparing door vraaggestuurde ventilatie

RENSON
RENSON
RENSON

Om het energieverbruik van een woning te reduceren is een goede isolatie aangewezen. Door de betere isolatie en luchtdichtheid verdwijnen de luchtlekken die vroeger schering en inslag waren. Hierdoor komt er ook een einde aan de natuurlijke luchtstromen die zorgden voor een gezond binnenklimaat waarin voldoende zuivere lucht aangevoerd en vervuilde lucht afgevoerd werd. Om een gezond binnenklimaat te creëren in goed geïsoleerde luchtdichte woningen is een ventilatiesysteem dan ook noodzakelijk. De aanwezigheid van mensen, computers, printers en andere apparaten leidt tot binnenluchtverontreiniging, dat zich o.a. uit  in te hoge ppm (parts per million) koolstofdioxidewaarden. Het koolstofdioxideniveau geldt als erkende parameter voor de binnenluchtkwaliteit en is vaak de onverwachte oorzaak van veel gezondheidsklachten.

Systeem C+ EVO II

Het systeem C+ EVO II van RENSON is een ventilatiesysteem van het type C waarbij er een natuurlijke aanvoer is van verse lucht langsheen raamroosters en een mechanische afvoer van de vervuilde lucht. De toevoerroosters van RENSON beschikken over een inwendig klep die wisselende luchtdrukken op het raam afvlakken en op die manier zorgen voor een constant toevoerdebiet. De RENSON raamverluchtingen garanderen door deze regeling een comfortable en gezonde luchttoevoer zonder tochthinder. De interne doorvoer van lucht gebeurt door discrete al dan niet akoestisch dempende deurroosters.

Langsheen design afvoerroosters in de vochtige ruimtes (en evt. vanuit de slaapkamers) vertrekt de vervuilde lucht naar het hart van het C+ EVO II systeem: de Healthbox II. De Healthbox II heeft een krachtige motor en beschikt over 6 aansluitingen. Elke aansluiting bevat een regelmodule met elektronisch geregelde klep die door RENSON software aangestuurd wordt op basis van de waarden die vocht, VOC (Volatile Organic Component) en/of CO2 sensoren 24 uur per dag meten in elke specifieke aansluiting. De regelmodules beperken het afvoerdebiet per aangesloten ruimte wanneer mogelijk en laten ook de motor op een lager toerental draaien. Hierdoor realiseert de Healthbox II een warmtebesparing en een besparing op het elektriciteitsverbruik. Door deze geoptimaliseerde vraaggestuurde luchtafvoer is er een maximale energiebesparing tot 19 E-peil punten mogelijk.

SmartZone technologie: ventileer daar waar u leeft

Door niet enkel in de vochtige ruimtes maar ook in de slaapkamers vervuilde lucht af te voeren kan de woning kan het SmartZone principe toegepast worden: overdag worden voornamelijk de leefruimtes geventileerd en ’s nachts wordt voornamelijk in de slaapkamers geventileerd. Door de bijkomende SmartZone technologie is een E-peilwinst tot 24 punten mogelijk.

Designroosters voor afvoer

Om de afvoermonden in het plafond te kunnen integreren werd de regeltechniek verplaatst van de afvoermond naar de elektronische regelmodules aan de motorunit. Daarenboven zijn de extractiemonden uit kunststof vervangen door aluminium designroosters. Deze designroosters (hoogte 11mm) zijn ontwikkeld voor in- of opbouw in het plafond (of muur), voor zowel een pleister-, gipskarton- of MDF-ondergrond. Deze roosters zijn standaard in RAL 9010 mat (wit) maar kunnen perfect overschilderd worden. De bewoner heeft de keuze uit 6 verschillende designs, om een optimale combinatie met iedere woonstijl mogelijk te maken. De roosters zijn standaard voorzien met aansluiting in diameter 80 mm, enkel voor de keuken is dit standaard diameter 125 mm.

TouchDisplay

Het systeem C+ EVO II kan draadloos gekoppeld worden aan een personaliseerbare TouchDisplay.In één oogopslag ziet u de kwaliteit van de lucht (CO2 niveau), de actuele ventilatiemodus:

  • Eco Mode: ventileren met een minimum aan energieverlies in het stookzeizoen
  • HDC Mode: een programma dat u meer comfort biedt in periodes buiten het stookseizoen
  • Night Mode: zorgt voor een optimale ventilatie tijdens de nacht
  • Boost Mode: zorgt voor maximale ventilatie wanneer er meer personen aanwezig zijn dan normaal (bv. bij bezoek). Ook te gebruiken als nachtkoeling: wegventileren van hitte tijdens koele zomernachten
  • Empty House Mode: beschermt uw woning optimaal wanneer u niet thuis bent en ook niet verwarmt. Dit is de laagste ventilatiestand.
  • Kitchen Mode: zorgt ervoor dat het ventilatiesysteem zijn volledige capaciteit gebruikt om de vervuilde lucht in de keuken af te voeren. Deze mode kan gebruikt worden om een motorloze dampkap aan te sturen.

U hoeft overigens niet heel de tijd zelf overschakelen van de ene mode op de andere. De Healthbox II kan geprogrammeerd worden zodat het systeem zelf overschakelt naar een voor die dag en voor dat uur gekozen ventilatiemodus.

Wist u dat ...

De Healthbox II in verschillende versies beschikbaar is: met of zonder Smartzone, met of zonder Touch Display. En er is ook de Healthbox® II Compact, ideaal voor appartementen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email