Remeha, uw verwarmings- en warmwaterspecialist, maakte enkele interessante rekentools voor bouwprofessionals die een schatting maken van het energieverbruik en de energiekost per maand. Daarnaast ontwikkelde Remeha terugverdientools om de terugverdientijd te berekenen van een verwarmingsketel en een warmtepompboiler bij renovatie.

EPB-simulatie

Met deze tool berekent de architect of de vakman zelf het E-peil, K-peil en de geschatte energiekost van een woning. De berekening gebeurt met dezelfde formules als de officiële EPB-software. Door enkele vereenvoudigingen in te voeren is de tool heel eenvoudig invulbaar. Er is slechts 5% afwijking op het berekende E-peil en K-peil, dus u kan de opdrachtgever een vrij nauwkeurige weergave geven. Voor het berekenen van de energiekost hangt uiteraard veel af van de gewoontes van de gebruikers. Lopen de bewoners graag in een korte short en blote voeten in huis, dan zal de verwarming in de winter hoger moeten staan.

Probeer alvast deze EPB-berekening uit: https://remeha.be/nl/pro/epb-rekenmodule/

Bereken de terugverdientijd bij renovatie van een verwarmingsketel

De huidige kwaliteit van de condensatieketels is er in de laatste jaren enorm op vooruit gegaan. Het loont dan ook de moeite om de oudere ketel te vervangen. Zeker omdat het verbruik van een oudere ketels op vlak van afkoelen, opwarmen en oppervlakteverliezen hoger liggen. De vakman, maar ook de architect krijgen vaak de vraag wat de terugverdientijd is van zo’n nieuwe condensatieketel. Met deze tool kan u vlot berekenen wat de opdrachtgever gaat besparen.

Probeer alvast de terugverdien-tool voor verwarmingsketels: https://remeha.be/nl/pro/terugverdientijd-verwarmingsketel/

Bereken de terugverdientijd bij renovatie van een warmtepompboiler

Warm water! We staan er niet altijd bij stil, maar een gezin gebruikt en verbruikt dagelijks heel wat warm water. Als vakman en architect denkt u mee na om een boiler met een hoog rendement en een zo laag mogelijke factuur voor te stellen. Het voorzien van een warmtepomp in een woning heeft als grote voordeel dat u geen aparte ketel dient te voorzien voor warm water, want de warmtepomp produceert sanitair warm water. Het loont dan ook de moeite om de besparing op de energiefactuur te berekenen.

Probeer de terugverdien-tool voor warmtepompboilers: https://remeha.be/nl/pro/terugverdientijd-warmtepompboiler/