Elk project vraagt een systeemoplossing voor verwarming en sanitair warm water

Remeha
Remeha
Remeha

Voor commerciële toepassingen in groot vermogen, publieke overheidsgebouwen, instellingen zoals zorgcentra, scholen… of utilitaire gebouwen zoals kantoren, is een warmtekrachtkoppeling, interessant omwille van de productie van zowel warmte als elektriciteit in één installatie en met één brandstof. Remeha voorziet gasgestookte WKK’s. Ook voor huisvestingsmaatschappijen kan warmtekrachtkoppeling een duurzame en interessante oplossing zijn.

Een warmtekrachtkoppeling gebruikt de hoogwaardige warmte, die vaak oploopt tot 1200°C, voor het aandrijven van een alternator. Deze alternator zet energie om in elektriciteit. De resterende warmte tussen 80°C en 500°C wordt gebruikt om de warmtevraag van een ziekenhuis, openbaar gebouw of bedrijf te voldoen.

De rendabiliteit van een WKK ligt vooral in het ingenieus produceren van warmte en elektriciteit waardoor u bespaart op brandstof. Brandstofverbruik en uitstoot liggen dus veel lager waardoor de energiefactuur flink scheelt en WKK een milieurvriendelijke oplossing aanreikt.

Remeha ELW, een compacte en milieuvriendelijke WKK-oplossing

Remeha ELW-installatie bestaat uit een generator die wordt aangedreven door een verbrandingsmotor die stroom opwekt. Bij de verbranding van aardgas ontstaat tegelijk warmte die via een warmtewisselaar naar verwarmingselementen wordt overgebracht. Door de slimme kringloop dalen de stroomkosten, en geniet men tegelijk van de productie van warmte en elektrictiteit. Zeker nu fossiele brandstoffen schaarser worden is dit zeker meegenomen.

De voordelen in een notendop

  • Hoge rendabiliteit door slim omgaan met primaire energie;
  • Hoge terugverdientijd (van 3 tot 5 jaar) van uw WKK;
  • Gering verlies van elektriciteit en warmte door rechtstreekse productie bij de verbruiker;
  • Het stroomnet wordt minder belast door decentrale opwekking van stroom;
  • Minder gebruik van fossiele brandstoffen en ook lage CO2-uitstoot;
  • Vlotte en eenvoudige installatie op bestaande aansluitingen.

Wilt u graag meer informatie over de WKK-oplossingen van Remeha? Vul het formulier in en Remeha bezorgt u de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email