Primeur bij Remeha: Waterstofketel op proef!

Waterstof2

Er is heel wat onderzoek gaande rond het gebruik van waterstof als energiebron. Waterstof kan fossiele brandstof vervangen en er komt geen CO2-uitstoot vrij dankzij waterstof. In Europa wordt de elektrolyse-methode gebruikt waarbij elektriciteit door water gevoerd wordt waardoor water wordt opgesplitst in waterstof (H2) en zuurstof (O2). Gebruik je voor deze elektrolyse stroom die duurzaam is opgewekt, denk aan stroom uit zon en wind, dan maken we deze groene energie nog groener. Bij de verbranding van waterstof met zuurstof ontstaat namelijk zuiver water en geen CO2

Remeha lanceerde tijdens de Nederlandse bouwbeurs een prototype van een waterstofketel. Vanaf maart 2019 loopt er een proefproject in de deelgemeente Rozenburg nabij Rotterdam waarbij de ketels van een bewoond appartementencomplex op waterstof zullen werken. Deze proef komt tot stand in samenwerking met de netbeheerder Stedin, gemeente Rotterdam en woningstichting Ressort Wonen. In deze testfase zal de werking uitgebreid getest en gemonitord worden, zodat het huidige prototype verder kan ontwikkeld worden tot het finale eindproduct.

De waterstofketel is dus nog niet op de markt, maar heb je interesse voor deze nieuwe technologie? Vul dan het formulier in en Remeha houdt je verder op de hoogte.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email