Welke energiebron kiezen voor verwarming en warm water?

Duurzaam2

Energie-efficiënt, energiezuinig, duurzaam… woorden die we constant horen. Maar welk verwarmingstoestel moet u kiezen bij renovatie of nieuwbouw? De wetgeving rond bouwen verandert constant en menige opdrachtgever staat voor een belangrijke keuze. Het kiezen van de techniek en de energiebron maakt het niet makkelijk in een evoluerende wereld. Denk maar aan de tarieven van elektriciteit en gas. U mag gerust even slikken als u denkt aan uw maandelijkse energiefactuur.  

Aangezien er nog grote onzekerheid is over de verdere evolutie van de energiefactuur stelt Remeha de hybride verwarming aan u voor. Deze verwarming combineert twee verschillende energiebronnen. De ketels voor verwarming en warm water kunnen hun energie halen uit gas, stookolie, luchtwarmte en elektriciteit. Is uw wens de laagste energiekost, de beschikbaarheid van duurzame elektriciteit, CO2 uitsoot…, u bepaalt de parameters.

Significante energiebesparing

Het werkingsprincipe van hybride verwarming komt erop neer dat bij de parameter energiekost de hybride regeling steeds de energiebron met de laagste prijs per kWh zal aanspreken. Dankzij deze werking is de gebruiker verzekerd van voldoende warmte en sanitair warm water aan de laagste kostprijs. Wanneer in de toekomst via slimme meters de CO2-intensiteit van gas of elektriciteit kan worden gestuurd, laat de hybride toe te werken met die energie die de laagste CO2-waarde heeft.

“Deze hybride installaties kunnen tot 25% meer energie besparen en tot 50% minder CO2 uitstoten in vergelijking met traditionele verwarmingsinstallaties op fossiele brandstof.”

Christophe Leroy – Managing Director Remeha nv

Hoe werkt zo’n hybride verwarming?

Een hybride installatie bestaat uit een intelligente combinatie van een condensatieketel op gas of stookolie, en een warmtepomp. Het systeem spreekt steeds de energiebron aan met de laagste energiekost, rekening houdend met de energieprijzen op dat moment, en de buitentemperatuur. De warmtepomp bestaat, net als een gewone warmtepomp, uit een buitenunit en een binnenunit. Er wordt warmte gewonnen uit de buitenlucht en die wordt door compressie opgewarmd en via een gesloten watercircuit naar uw radiatoren of vloerverwarming gebracht.

In de hybride systemen zijn er zowel installaties mogelijk die enkel warmte produceren voor de verwarming, als systemen waarbij verwarming en de productie van sanitair warm water gecombineerd worden. Deze laatste zijn voorzien van een warmwaterboiler.

Remeha investeerde sterk in hybride toestellen voor zowel de woning-, de projectmarkt als de utilitaire markt. Dankzij de uitgebreide kennis en aanbod is Remeha in staat het juiste hybride verwarmingssysteem voor te stellen dat het best past voor uw project.

Wilt u graag meer informatie omtrent hybride verwarming? Vul het formulier in en Remeha neemt met u contact op omtrent de hybride verwarmingssystemen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email