Calenta Ace, de meest compacte gaswandketel met performante aansturing

CalentaAce2
CalentaAce1

Remeha, fabrikant van huishoudelijke en commerciële verwarmingsoplossingen, stelt op Batibouw een nieuwe verwarmingsketel voor de huishoudelijke markt voor: de Remeha Calenta Ace. Dankzij de ingebouwde intelligentie van het elektronicaplatform eSmart is deze ketel optimaal voorbereid op een ‘connected’ omgeving. De Remeha Calenta Ace is een hoogwaardig toestel dat uitermate geschikt is voor installaties in grote appartementen, woningen, villa’s waar één of meerdere verwarmingscircuits nodig zijn. Het is dé ideale oplossing om ook de meer complexe installaties eenvoudig te maken.

“Met de Remeha Calenta Ace introduceren we een compacte gaswandketel die zuinigheid combineert met een performante regeling. Het belang en de impact van een goede regeling wordt immers steeds belangrijker in het streven naar zuinige duurzame installaties en woningen”

Christophe Leroy, managing director bij Remeha

De Calenta ACE is uitermate betrouwbaar: daarom biedt Remeha nu op elk model een uitgebreide garantie van maar liefst 5 jaar, geldig na een eenvoudige online registratie door de installateur. Wilt u graag meer weten over de 5 jaar omnium garantie dan kan u hier meer lezen.

eSMART inside zorgt voor meer connectiviteit

De Calenta Ace bouwt verder op de Remeha Calenta en voegt een aantal extra features toe, waardoor de ketel naar een nog hoger niveau wordt gebracht. Zo is het toestel voorzien van eSmart inside. Deze technologie reikt verder dan enkel een slimme besturing van de ketel vanop afstand via een app: het elektronicaplatform eSmart zorgt er ook voor dat de ketel kan communiceren met onder andere slimme thermostaten, gateways, interfaces en allerlei applicaties. De consument kan de ketel vanop afstand aansturen en de snelle warmte- en warmwaterlevering zorgt in elke situatie voor het gewenste comfort.

Slimme ketel vult zichzelf bij bij te lage waterdruk

Een unieke nieuwe feature is de automatische water(bij)vulling. De Remeha Calenta Ace zorgt ervoor dat de waterdruk in de verwarmingskring juist op peil gebracht wordt en dit ook zo houdt. Dit gebeurt op een intelligente manier zodat er nooit te veel of te frequent water wordt bijgevuld. De ketel geeft hierover meldingen via het bedieningspaneel, de eTwist thermostaat en de eTwist app. Wanneer er abnormaal veel bijgevuld moet worden zal de ketel adviseren om de installateur in te schakelen. Er wordt dan ook alleen nog maar bijgevuld wanneer daarvoor expliciet toestemming wordt gegeven.

Slimme ketel roept zelfstandig de installateur op

Remeha denkt ook aan een zo vlot mogelijke installatie. Bij het ontwerp van de Calenta Ace is zowel naar het installatie- als servicegemak gekeken. Zo is de ophangbeugel voorzien van een afneembare waterpas, wat de installatie vereenvoudigt. De witte isolatie en de geïntegreerde ledverlichting aan de binnenzijde zorgen voor een perfecte toegang en zichtbaarheid voor elk onderdeel. Op vlak van kwaliteit deed Remeha geen enkele concessie en is er gekozen voor uitsluitend hoogwaardige componenten zoals de nieuwste messing hydroblokken. Alle componenten zijn bovendien vanaf de voorzijde bereikbaar, wat het onderhoud eenvoudiger maakt. Technisch gezien is er gekozen voor een uitgebreide regelaar. De ketel is hierdoor standaard voorbereid voor de sturing van meerdere verwarmingskringen.

Modellen en beschikbaarheid

De Calenta Ace is beschikbaar in verschillende versies en vermogens: Er zijn twee krachtige combi-toestellen, die zorgen voor verwarming en instant sanitair warm water: 28c (28 kW) en 40c (40 kW). Daarnaast brengt Remeha ook drie solo modellen (enkel verwarming) op de markt: 15s (15 kW) 25s (25 kW) en 35s (35 kW). Deze ketels zijn standaard voorzien van een driewegklep en aansluitingen voor tapwaterbereiding via een externe boiler zoals de Remeha Aqua Plus (125 liter) of Aqua Pro (100 tot 300 liter). 

Alle Remeha Calenta Ace toestellen zijn vlot verkrijgbaar via elke Remeha Groothandel vanaf mei 2018.

Wilt u nu al meer informatie ontvangen over dit toestel? Vul het antwoordformulier in en Remeha stuurt u alvast meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email