Topprestaties voor deze nieuwe condenserende stookolieketel

RemehaSt1a
RemehaSt2

In 2018 vervolledigt Remeha, fabrikant van huishoudelijke en commerciële verwarmingsoplossingen, het gamma van condenserende stookolieketels met de nieuwe Calora Tower Oil PRO reeks (45 – 60 – 90 120 kW). Hierdoor is Remeha in staat om een vermogensbereik van 18 kW tot 120 kW aan te bieden. Tijdens Batibouw wordt de Calora Tower Oil PRO – of kortweg CTO PRO reeks – voorgesteld.

Net als de kleinere versies CTO 18-30 kW is de CTO PRO familie zeer compact waardoor deze geschikt is om oude ketels eenvoudig 1 op 1 te vervangen. De modulerende brander (instelbaar tussen 59% en 100%) wordt gecombineerd met een roestvrij stalen monobloc ketellichaam dat geschikt is voor alle soorten brandstof. Dit garandeert een lange levensduur zonder verlies aan kracht of efficiëntie. Deze condensatietechniek gecombineerd met de modulerende brander zorgt enerzijds voor een besparing op de energiefactuur en anderzijds voor een sterke bijdrage aan het milieu.

Alle onderdelen zijn tevens makkelijk bereikbaar voor een eenvoudig onderhoud door de installateur. De ketel wordt in de fabriek volledig ingesteld en hij wordt compleet geleverd op een pallet met wielsysteem.

Waarom zou u dit toestel kiezen?

U beschikt over weinig plaats voor de ketel in uw nieuwbouw- of renovatieproject. Uw energiebron is stookolie en u bent een gezin met één of meerdere kinderen. U beschikt over een grotere woning waarbij de aansturing gebeurt over meerdere kringen. Comfort op vlak van zowel verwarming als sanitair water vindt u belangrijk. Dan is dit toestel zeker de moeite om te overwegen.

Groot vermogen in eenvoud opgebouwd

De Calora Tower Oil PRO 90 en 120 zijn gebaseerd op het dual-bodyconcept en bestaan uit de aaneenkoppeling van twee branders van 45 of 60 kW. De branders werken parallel, maar de ketel vormt één geheel dankzij de bekleding uit één stuk en één besturingskaart.

Eenvoud in besturing

Voor de regeling van de ketel introduceert Remeha het nieuwe elektronische besturingsplatform: de T-Control. Dankzij de kleurendisplay in hoge resolutie is de tekstweergave zeer duidelijk. Drie intuïtieve draai- en drukknoppen zorgen voor de ergonomische bediening. Met dit besturingsplatform kan je standaard twee directe of gemengde circuits en 1 tapwatercircuit regelen. Optioneel kan dit uitgebreid worden met een derde circuit (direct of gemengd). De T-Control omvat daarnaast nog een geïntegreerde diagnose tool en een interface voor gebouwbeheersystemen.

8 kleintjes maakt 1 grote

Een cascade-regeling tot acht boilers is ook mogelijk wat voor de 120 kW een vermogen geeft van 960 kW. Deze cascade-opstelling biedt op dat gebied een modulatiebereik van 70 - 960 kW. Deze biedt een zeer grote modulerende werking voor tussenseizoenmomenten met lagere warmtevraag evenals voor zeer koude momenten in de wintermaanden.

Beschikbaarheid 

De Calora Tower Oil PRO 120 kW is beschikbaar in het voorjaar 2018. Op Batibouw 2018 kan u alvast kennis maken met de Calora Tower Oil PRO in hal 12, stand 519. Wilt u nu al meer informatie omtrent dit toestel, vul dan het antwoordformulier in en Remeha contacteert u.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email