Behoud de structuur van je plat dak maar geef toch een energetische update

Solidaris1
Solidaris2

Stijgende energieprijzen doen heel wat bedrijven nadenken hoe zij het verbruik van hun kantoorgebouwen kunnen laten dalen. Bij Solidaris, vroegere Bond Moyson West-Vlaanderen, wilden ze de stookkosten serieus drukken van het kantoorgebouw uit de jaren 80. Dit gebouw bestaat uit 1600 m² aan platdakconstructie en heeft daarbovenop nog eens een trapgewijze architectuur, wat het aanleveren van het materiaal niet makkelijk maakt voor de dakwerker.

Solidaris gaf SIX uit Izegem opdracht om deze werken uit te voeren. Hierbij diende de aannemer rekening te houden dat er geen structurele aanpassingen aan raam- en deuropeningen noodzakelijk waren bij het bij-isoleren.

SIX maakte gebruik van twee isolatie-oplossingen van Recticel Insulation om tegemoet te komen aan de eisen van Solidaris:

  • Deck-VQ® werd voorgesteld om de aansluitingen met het plat dak – ter hoogte van de dorpels van ramen en deuren – voldoende te kunnen isoleren, omdat de waterkering tussen ramen en deuren intact diende te blijven. De thermische vacuüm isolatieplaat heeft een dikte van 45 mm met een RD-waarde van 5,00 m²K/W
  • Eurothane® Silver werd gebruikt als thermische isolatieplaat voor platdakconstructies. De hoge druksterkte en de uitstekende vormvastheid zorgen voor een vlakke oppervlakteafwerking in dit renovatieproject. Er werden 2 lagen van 81 mm geschrankt op elkaar gelegd op de bestaande dakconstructie. Deze isolatieplaat heeft een RD-waarde van 7,30 m²K/W voor beide lagen. De bestaande helling van het dak die zorgt voor een goede afwatering werd behouden.

In een latere fase zal Solidaris zonnepanelen op het dak voorzien, waardoor zij helemaal klaar zijn om het verbruik te drukken.

Wil je graag meer weten over Deck-VQ®  en Eurothane® Silver van Recticel Insulation? Vul het formulier in en je ontvangt per kerende de brochures en de technische fiches toegestuurd.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email