Vraag vandaag de renovatiebijbel aan en start met voorsprong in 2022

Recticel Insulation
Recticel Insulation
Recticel Insulation

Er zijn heel wat woningen en appartementen in Vlaanderen die niet geïsoleerd zijn volgens de huidige norm. Laat staan dat ze toekomstgericht geîsoleerd zijn. Het aangepaste Vlaams Energie- en Klimaatplan, voorgesteld tijdens de klimaatconferentie in Glasgow 2021, eist om vanaf 2023 energieverslindende woningen en appartementen verplicht te renoveren.

Er rust dus een zware taak op menig architect en aannemer, want renoveren is een moeilijker proces dan een nieuwbouw. De opdrachtgever dient daarentegen binnen de 5 jaar na de aankoop deze werken uit te voeren. Dus tijdsdruk voor beide partijen loert om de hoek.

Bij een renovatie dient zowel de architect als de aannemer goed na te denken over mogelijke koudebruggen. Het is de kunst om een bouwknoopvrije isolatieschil te realiseren. Om de bouwprofessional zo goed mogelijk bij te staan werkte Recticel Insulation een handige renovatiegids voor de bouwprofessional uit. Het 199 pagina’s tellende document werd samengesteld met alle mogelijke koudebruggen die de bouwprofessionals reeds tegenkwamen op werven. Op basis van doorsnedes, tekeningen… wordt haarfijn uitgelegd hoe je het best aan de slag gaat. Gaat het nu over de problematiek bij platte daken of hellende daken, muren of vloeren? Deze bijbel schaf je best aan via het formulier. Het is jouw steun en toeverlaat bij elk bouwproject.

Renovatie van platte daken: hoe beginnen we eraan?

Alles wordt haarfijn in verschillende stappen in detail bekeken. Van het screenen van de bestaande situatie, over het bekijken van kritieke plekken van waterinfiltraties, regenwaterafvoer, dakranddetails en ook de compatibilieit met bestaande ondergronden.  

Renovatie van hellende daken: hoe beginnen we eraan?

Waarom binnen- of buiten isoleren? En wil de opdrachtgever de zolder later gebruiken? Zo ja, hoe ziet de dakopbouw eruit? Hoe zit het met de draagstructuur van het dak? Hoe zit het met de bestaande isolatie? Is er een damp- of luchtscherm? Hoe sluit dak naar muur aan?

Vraag deze bijbel aan via het formulier. Wij zijn zeker dat je deze 199 pagina’s heel regelmatig zal gebruiken. Zo win je tijd en geld in 2022!

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email