Opmerkelijk 5-in-1 daksysteem voor hellende daken

Al meerdere jaren toont Recticel Insulation dat zij in staat zijn om hun isolatie te verwerken in doordachte isolatie-oplossingen die klaar zijn voor de toekomst. Het doel? Ons comfort optimaliseren. De ontwikkelaars van de R&D-afdeling van het Sustainable Innovation Department werkten aan een 5-in-1 dakelement L-Ments® dat zelfdragend en thermisch isolerend is.

Waarom spreken we over een 5-in-1 daksysteem?

Het compacte L-Ments® daksysteem voor hellende daken bestaat uit 5 onderdelen:

  1. De houten tengellatten
  2. De onderdakfolie
  3. Het isolatiemateriaal in PIR-schuim
  4. De geïntegreerde houten ribben
  5. De meerlaagse kraft-alubekleding

Deze 5-in-1 dakpanelen zijn verkrijgbaar in lengtes van 3m60 tot 6m50 en verschillende diktes.

De grote troeven van L-Ments® voor architecten en voorschrijvers

L-Ments® kan zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten gebruikt worden. Dankzij de hoge isolatiewaarde (λ D 0,023 W/mK) van de dakelementen verhogen de U-waarden tot 0,13 W/m²K. L-Ments® hebben een sterke en koudebrugvrije structuur. Dit wordt mogelijk door de geïntegreerde houten verstijvers die in Het PIR-schuim zijn ingewerkt.

Met L-Ments beslist u zelf waar, wanneer en waarmee u afwerkt. Met L-Ments® geniet u hierdoor van een grote flexibiliteit. Zelfs tussen de L-Ments® panelen en de afwerking is het mogelijk om een leidingenspouw te voorzien.

De grote troeven voor dakdekkers

De eenvoud van installatie en het lichtgewicht van de dakelementen zorgen voor een kostenbesparing voor de installateur. Hierdoor is de werf in een kortere tijd klaar en kan men sneller beginnen aan een nieuwe opdracht.

Het monteren van de dakpanelen gebeurt met de Rectifix® schroeven van hoogwaardig staal die speciaal zijn ontwikkeld voor het bevestigen van de L-Ments® panelen. Om een doorlopend isolatieschild te verkrijgen, wordt PU-vulschuim tussen de sponning van twee dakelementen aangebracht. De naden tussen de panelen worden gedicht met de zelfklevende tape op onderdakfolie. Afwerking met Max tape is vooral voor de nok, de slapers, noordbomen en de aansluiting met de gevels. De tape is winddicht en voorkomt warmteverlies via hoeken of naden. Ook het integreren van dakramen is met dit daksysteem eenvoudig. De naden aan de binnenkant worden afgedicht met Rectitape®.

Wilt u graag meer informatie omtrent het L-Ments® daksysteem? Vul het formulier in en Recticel Insulation bezorgt u de nodige informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email