Energiezuinig (ver)bouwen? Hier haal je het meeste voordeel uit

topbanner
EurowallXentro
Simfofit

Waag jij je binnenkort aan een (ver)bouwavontuur? Of je nu voor een nieuwbouw- of renovatiewoning gaat, in 2050 moet je huis of appartement aan heel wat strengere energienormen voldoen. Want volgens het Renovatiepact moet iedere woning tegen dan even energiezuinig zijn als een bijna-energieneutrale nieuwbouw van vandaag. De makkelijkste manier om dat doel te bereiken? Zo goed mogelijk isoleren!

Begin bij het begin

Wil jij je woning energiezuinig en milieuvriendelijk verwarmen? Dan is je woning isoleren de eerste stap, te beginnen met je dak. Want als de warmte in huis langs je dak en muren naar buiten ontsnapt, heb je van je warmtepomp of hybrideketel amper plezier: dan moet je nog enorm veel gas of elektriciteit verbruiken om de binnentemperatuur op een aangenaam peil te brengen. Pas als je de warmtevraag van je woning laag kan houden, is het écht zinvol om een duurzame verwarmingstechniek aan te schaffen.

Meer comfort

Van welke voordelen je dankzij een goede isolatie kan genieten? Ten eerste van meer wooncomfort: in een goed geïsoleerde woning geniet je elk seizoen van een lekkere binnentemperatuur. Zeker als je niet alleen je dak, maar ook je muren en vloer onder handen neemt. En vergeet ook driedubbele beglazing niet! Let in de zomer wel op voor oververhitting: het is belangrijk dat je op de juiste momenten voor verluchting zorgt in huis.

Lagere factuur, hogere waarde

Wist je dat je door je woning te isoleren jaarlijks honderden euro’s kan besparen op je energiefactuur? Als je de warmte in huis houdt, moet je namelijk veel minder gas of elektriciteit verbruiken om te verwarmen. Isoleren is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille. En niet alleen omdat je energiefactuur daalt: je woning stijgt ook in waarde en blijft die de komende decennia behouden.

Zo pak je het aan

Klaar om aan de slag te gaan? Dan heb je alleen nog de juiste oplossing nodig voor jouw persoonlijk isolatieproject. Bij Recticel Insulation kan je terecht voor alles wat je maar wensen kan: of je nu nog met je dak moet beginnen, je muren al kan aanpakken of liever je zolder onder handen neemt. Wil je meer dan alleen goede thermische prestaties? Dan zorg je met akoestische isolatie voor dat tikkeltje extra comfort. Bovendien kan je nog meer geld besparen door zoveel mogelijk zelf te doen.

Je woning isoleren? Ontdek hier de ideale oplossing voor jouw project.

Wil je graag meer informatie omtrent de isolatie-oplossingen van Recticel Insulation? Vul het formulier in en u ontvangt de informatiekrant van Recticel Insulation.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email