Deck-VQ vacuümisolatie voor appartement in Sint-Idesbald

Recticel Insulation
Packshot
Recticel Insulation

De terrassen van het appartementsgebouw 'residentie Bellevue' in Sint-Idesbald zijn gerenoveerd en duurzaam geïsoleerd met de nieuwe Deck-VQ® vacuümisolatiepanelen van Recticel Insulation.

Heel wat appartementen aan de Belgische kust zijn nog niet voldoende geïsoleerd. Specifiek voor het renoveren en isoleren van dakterrassen stelt zich het probleem dat de ruimte voor isolatie daar heel beperkt is. 

“Voor dit project in Sint-Idesbald plaatsten we Deck-VQ® vacuümisolatie van Recticel Insulation, geleverd via Defrancq. Met een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda) van 0,006 W/mK in de kern – de beste prestaties op de markt – en een beperkte dikte van 45 mm was het al mogelijk om een RD-waarde van 5,00 m²K/W te bereiken. Bovendien zijn de VIP-panelen langs boven en onder beschermd door een High-Density PIR-plaat van 10 mm, wat een extra zekerheid biedt tijdens de installatie. De panelen zijn beschikbaar in verschillende standaardafmetingen waarmee Recticel voor ons een legplan op maat uittekende. De Deck-VQ® panelen zijn te verwerken zoals een standaard PIR-isolatiepaneel. Ze laten zich eenvoudig verlijmen op de ondergrond met een PU-kleefschuim. Op de Deck-VQ® panelen kan iedere dakdichting (kunststof of bitumenbaan) worden toegepast. Door de ‘omkasting’ is de fragiele vacuümisolatie veilig beschermd en is schade bij het plaatsen uitgesloten.” 

Lieven Claus van Dakwerken Bruneel

Deck-VQ® is dé oplossing op maat waar de ruimte voor isolatie beperkt is

De innovatieve ultradunne Deck-VQ® VIP-panelen zijn dé oplossing voor het isoleren van platte daken en terrassen waar de ruimte om te isoleren beperkt is. Recticel Insulation maakt altijd een legplan op maat met VIP-platen (vacuümisolatieplaten) voor een eenvoudige montage. Hiertoe bestaan Deck-VQ® isolatiepanelen in 4 formaten. Deck-VQ® levert hoge prestaties, is uiterst betrouwbaar en biedt een uitkomst waar traditionele isolatieoplossingen tekortschieten. De ultradunne Deck-VQ® panelen zijn een snelle en kostenefficiënte oplossing omdat er geen structurele aanpassingen nodig zijn bij de renovatie van terrassen en platte daken. Het resultaat is een eersteklas isolatie die u heel wat voordelen biedt bij de uitvoering van diverse dakdetails zoals bij de toegangsdeur tot het terras. De Deck-VQ® panelen hebben een dikte van amper 45 mm met een VIP-kern van 25 mm. Deze kern heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,006 W/mK, de laagste op de markt. De Deck-VQ® VIP-panelen zijn beschermd tegen beschadiging, waardoor ze makkelijk te vervoeren en te hanteren zijn. Zelfs bij complex maatwerk is het aanbrengen eenvoudig, dankzij de technische begeleiding en het legplan opgemaakt door Recticel.

Deck-VQ® specificaties

 • Thermische prestaties van de VIP-kern: 0,006 W/mK
 • Druksterkte: ≥ 150 kPa
 • Treksterkte: ≥ 80 kPa
 • Brandgedrag: Euroclass E
 • Certificaties: ETA 18/0846 (pending)
 • Standaardafmetingen: 600 × 1200 mm, 300 × 1200 mm, 600 × 600 mm, 300 × 600 mm
 • Thermische prestaties van Deck-VQ®:
  • Dikte                   RD-waarde
  • 45 mm                5,00 m²K/W
  • 60 mm                7,50 m²K/W

Meer weten? Heeft u ook een project voor Deck-VQ®? Vul het formulier in en u ontvangt de brochure omtrent Deck-VQ®.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email