VOOR UW VEILIGHEID  GAAN WIJ DOOR HET VUUR!

Promat International behoort tot Etex Group, een industriële groep in bouwmaterialen. De bedrijven van Etex Group vormen een wereldwijde organisatie met meer dan 14.000 toegewijde mensen en zijn actief in 39 landen verspreid over de hele wereld. De groep brengt bedrijven samen die, in hun respectieve markten, leiders zijn met jarenlange ervaring en traditie. Hun producten genieten overal ter wereld een uitstekende reputatie.

 

Promat ontwikkelt isolatiesystemen voor de bouw en de industrie met het oog op meer veiligheid en energiebesparing. Deze producten bestaan uit plaatmaterialen met hoge of lage densiteit, spuitmortels, hoogtemperatuurbestendige  materialen zoals dekens en textielproducten.

 

Promat International stelt wereldwijd 1.250 mensen tewerk in meer dan 39 fabrieken en verkooporganisaties. De verkooporganisatie Promat International NV voor passieve brandbescherming is actief in België en het Groot Hertogdom Luxemburg en commercialiseert haar producten voor Hoge Temperatuur Isolatie in België, Nederland, Groot Hertogdom Luxemburg en de Scandinavische landen.

 

De Promat materialen zijn gebaseerd op de Calcium Silicaat Technologie: d.m.v. een gecontroleerd reactieproces, produceren wij een ‘engineered’ CalciumSiliciumHydraat (CSH).

 

Promat onderscheidt zich als specialist in 2 belangrijke domeinen:

1. Passieve brandbescherming  in gebouwen, tunnels en schepen

 

Als marktleider in passieve brandbescherming biedt Promat systemen aan waarop onze klanten kunnen vertrouwen. De Promat systemen zorgen ervoor dat bij brand mensenlevens gered worden, goederen gevrijwaard worden en de hulpdiensten op een veilige manier kunnen optreden. Alle Promat systemen zijn gebaseerd op moderne innovatieve concepten. Onze oplossingen voor passieve brandbescherming van gebouwen voldoen aan de strengste eisen en zijn met succes getest in onafhankelijke laboratoria volgens de Belgische of Europese normen.

 

Brandveiligheid is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Of het nu gaat om deuren, gevelelementen, luchtkanalen, brandkleppen, datakluizen, industriële en elektrische installaties of de opslag van gevaarlijke stoffen. Onze afdeling OEM helpt u graag met de realisatie van de  brandveiligheidsaspecten van uw product.

 

2. Hoge Temperatuur Isolatie in industrie (staal, aluminium, petrochemie), ovenbouw en huishoudelijke toepassingen. 

 

Promat HTI is de specialist in Hoge Temperatuur Isolatie. Als toeleverancier van een breed assortiment van vuurvaste producten biedt Promat HTI pasklare oplossingen voor energiebesparing, temperatuurbeheersing en bescherming van mens en omgeving.


Promat HTI producten worden vooral toegepast in de petrochemische, aluminiumverwerkende,  glas- en staal industrie, en in de keramische nijverheid.

 

Gratis technisch advies en ondersteuning van planning tot uitvoering

 

Het is de filosofie van Promat om niet alleen maar producten aan te bieden maar vooral om een partner te zijn van de klant. Dit omvat niet alleen het helpen in de keuze van de systemen en oplossingen maar vooral ook de ondersteuning en begeleiding tijdens de planning en de bouw.

 

De uitgebreide waaier aan producten, de talloze met succes geteste systemen, de op-maat-gemaakte oplossingen en de uitstekende support en professionele aanpak van de gekwalificeerde Promat medewerkers zijn ontegensprekelijk een aanzienlijke troef en een competitief voordeel.


Merken: Promat
Overzicht van beschikbare informatie: 5 artikels, 0 bedrijfsvideos, 2 bestekteksten, 1 brochure, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 0 handleidingen, 0 instructievideos, 1 technische fiche.