Chicago Metallic en Promat International ontwikkelen een eenvoudig plafondsysteem Gypfix® voor het brandwerend beschermen van houten- en betonnen vloeren!

Promat
Promat
Promat

Een houten of betonnen vloer opwaarderen tot een brandweerstand Rf 1h kan voortaan nog eenvoudiger d.m.v. één enkele brandwerende Promat-plaat, PROMATECT®-100 van 15 mm, gemonteerd op het nieuwe ingenieuze Chicago Metallic Gypfix® plafondsysteem. 

 

Dit Gypfix®- systeem met hoofdprofielen, met een tussenafstand van 900 mm en belegprofielen die om de 400 mm of 500 mm worden geplaatst, kan er heel snel gemonteerd worden.

 

Dit “twee dimensionale” systeem resulteert in een reductie van het aantal ophangpunten en een minimale plenumhoogte en behoeft geen kruisverbinders of koppelstukken. Eén enkele PROMATECT®-100 platen in een dikte van 10 mm volstaat om de houten- of betonnen vloer een brandweerstand Rf 1/2h te bezorgen; een plaat van 15 mm geeft aan het geheel een brandweerstand Rf 1h.

 

 

De voordelen van deze brandwerende constructie zijn vanzelfsprekend de snelle montage, de eenvoudige afwerking (platen met 2 of 4 afgeschuinde boorden die op een klassieke manier geplamuurd worden), de enkele plaatlaag, het geringe gewicht en een kleine spouwhoogte. 

 

De brandweerstand van deze opbouw wordt aangetoond door een Belgisch ISIB advies. Voor documentatie en advies: info@promat.be


­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email