Profel is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in België, minimum één op de tien ramen en deuren in de residentiële markt in ons land worden door Profel gemaakt. Profel is de merknaam van de Profel-holding, die ontstond uit de in 1948 opgerichte firma FAL van de twee broers François en Albert Lauwers. In 1980 kwam het bedrijf onder de leiding van tweede generatie Willy, Myriam, Johan en Paul Lauwers. Vandaag produceert het als autonoom bedrijf onder de naam Profel ramen en deuren.

De Profel Groep overkoepelt een waaier aan productie-eenheden. De business unit Profel Extrusion & Finishing extrudeert, anodiseert en moffelt aluminium profielen. Profel Ramen & Deuren is gespecialiseerd in op maat gemaakt buitenschrijnwerk in pvc, aluminium en hout. Naast de ramen en deuren worden er ook tal van aanvullende producten gemaakt, zoals o.a. garagepoorten, rolluiken en verluchtingssystemen. Profel stelt vandaag meer dan 1.000 mensen te werk in Overpelt, Opglabbeek, Achel, Nederland (Eersel) en Frankrijk (Ercuis). Sinds 2014 staat het bedrijf onder leiding van CEO Wim Van Den Bossche.

Overzicht van beschikbare informatie: 3 artikels, 0 bedrijfsvideos, 0 bestekteksten, 0 brochures, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 0 handleidingen, 0 instructievideos, 0 technische fiches.