Nieuw hefschuifraam met sterke isolatiewaarde en revolutionaire beglazing

ALUStratolo1
ALUStratolo3

Nieuw hefschuifraam FUGOSLIDE

Schuiframen zijn om duidelijke troeven erg populair: je krijgt veel licht binnen, en je creëert een naadloze, stijlvolle overgang tussen woonruimte en tuin of terras. Naast de vele schuiframen in het gamma introduceert Profel nu ook het nieuwe hefschuifraam FUGOSLIDE (opheffen, schuiven en zakken). Daarmee zet Profel meteen een topper in de markt. Het hefschuifsysteem is niet nieuw, maar via de doorgedreven ontwikkeling zet Profel wel de prestaties op scherp. Zo werd de thermische onderbreking verbreed, voor een nog betere isolatiewaarde, terwijl een verbeterd labyrintprofiel en een dubbele rubberdichting zorgen voor een betere wind- en waterdichtheid. Ook nieuw is dat kader en vleugel in één vlak zitten. Resultaat: een makkelijkere invloering en een betere aansluiting van vliegenschuiframen, rolluik- of screengeleiders. De moderne look tot slot maakt de FUGOSLIDE tot een elegante meerwaarde in elke woning.

Dubbele glas met dubbel effect: ‘Extreme’

Nu we onze woningen steeds beter isoleren, loert ook het gevaar van oververhitting om de hoek. Om dure airco zo veel mogelijk te vermijden, wint zonwering, maar ook de beglazing zélf steeds meer aan belang. Met ‘Extreme’ lanceert Profel nieuw glas met een selectieve coating. Deze ‘tripel zilveren laag’ houdt de zonnewarmte in de zomerdagen buiten, terwijl de lichtinval verhoogt ten opzichte van eerdere zonwerende beglazingen. Dat resulteert in een lichttransmissie (LTA) van 60% en zontoetredingsfactor (ZTA of g-waarde) van 27%. Andersom zorgt de innovatieve coating voor minimaal warmteverlies naar buiten. Ramen worden op die manier steeds minder een ‘zwakke plek’ in de bouwschil op het vlak van isolatie. Met een warmtedoorgangscoëfficiënt van Uw=1,0 W/m²K laat Extreme een sterke isolatiewaarde optekenen. De Extreme beglazing is mogelijk in zowel dubbel als triple glas.

Verbeterde isolatiewaarde Stratolo

Een van de opvallendste innovaties van de jongste jaren bij Profel is Stratolo, het retroraam met de slanke looks van het stalen raam van weleer, in hoogwaardig aluminium. Stratolo is inmiddels uitgegroeid tot een echte publiekslieveling. Op Batibouw stelt Profel een vernieuwde versie voor, waarbij de isolatiewaarde van het raam met drievoudige beglazing nog wordt versterkt (Uw tot 1.09 W/m²K). Standaard wordt het raam geleverd met dubbel glas, met een nog altijd uitstekende isolatiewaarde van Uw=1.39 W/m²K.

Met Stratolo gaat Profel terug in de tijd, vanuit een eigentijdse productie. Het raam is een perfecte kopie van het elegante stalen profiel met industriële look, maar dan met alle troeven van hoogwaardig aluminium. De Stratolo-vleugel zit naadloos genesteld in het slanke RECTO 80-kader van 80 mm inbouwdiepte. Met de fijne schuine zijden en typische glasverdelingen is Stratolo de kampioen van de charmante retrotoets, subtiel en strak tegelijk. Met eigentijdse prestaties, uiteraard. Dankzij het ingenieuze binnenwerk koppelt Stratolo moeiteloos comfort aan veiligheid en duurzaamheid. Stratolo is daarmee zeker geschikt voor BEN (bijna-energieneutrale) woningen. Bovendien worden wind, water en stof door de drievoudige dichting geweerd, met een bijkomende uitstekende akoestische isolatie.

Pvc in aluminiumlook, buiten én binnen

Een andere unieke Profel-ontwikkeling is PVC met de look van aluminium. Naast de verschillende nerfstructuurfolies (houtimitatielook) kan je nu ook kiezen voor een structuurfolie met ruwe textuur aan de binnen- én buitenkant van het raam. Het pvc-raam is daardoor nauwelijks van zijn aluminium broer te onderscheiden. Kies je voor donkere ramen? Dan zorgt het in de kern zwart gekleurd profiel dat binnen- en buitenkant naadloos in elkaar overgaan. Resultaat: het raam is één strak, harmonieus geheel, ook in geopende stand. De matte gekorrelde structuurfolie in zwart, grijstinten of wit is 100% kleurvast en niet statisch. Dat betekent dat er haast geen vuil of stof wordt aangetrokken. Het raam is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek of spons, even naspoelen en met een droge doek navegen.

Wil je meer weten over deze nieuwigheden? Vul het formulier in en Profel neemt met jou contact op.

Ontdek deze nieuwigheden op Batibouw 2023 in Hal 5, stand 4213.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email