PVC, hout of aluminium? Bij Profel kan je voor alles terecht en dat maakt Profel Belgische marktleider in ramen en deuren. Design, klassiek of modern, ieder (ver)bouwer vindt zijn of haar smaak in het gamma. Het klassieke Antica-raam in hout, de meer moderne Mato- of Dritto-ramen. Kom ons bezoeken op BIS-beurs 2017 van 7 tot 15 oktober in Flanders Expo in hal 1, stand 1538.

Antica houten ramen zijn extra beschermd

Houten ramen versterken een klassieke uitstraling van de woning. Het Antica-raam combineert de eeuwenoude ambacht van houten schrijnwerk met een hoogtechnologisch productieproces.

De drievoudige drenking van de ramen en deuren voor het lakken beschermt tegen o.a. schimmels én zorgt voor een betere hechting van de lak. Door de verschillende houten onderdelen voor de assemblage te voorzien van twee ‘statische’ laklagen – wat overeenkomt met vijf traditionele borstellagen – worden de raamonderdelen die vroeger vatbaar waren voor houtrot, extra beschermd. Het resultaat van deze geslaagde combinatie tussen ambacht en toptechnologie is een raam met een authentieke look en hedendaags onderhoudsgemak.

De Antica-ramen kunnen volledig op maat worden samengesteld. Er zijn drie houtsoorten beschikbaar binnen het assortiment: afrormosia, meranti en padoek (eik kan op aanvraag). Wat de kleur betreft, is er bij de voorbehandeling keuze uit kiefer, teak, noten en wit. Afwerking is mogelijk in eik, afrormosia, rustiek eik, noten, verweringslook of om het even welke kleur. Kies uit de eigen sierlijsten van het Antica-raam voor een extra klassieke uitstraling.

Mato-ramen combineren PVC en ALUMINIUM

Het Mato-raam, met aluminium buitenkant en pvc-kern, combineert de elegantie van aluminium met het prijsvoordeel en isolerend vermogen van pvc.

Profel speelt met de editie Mato-black in op de trend van zwarte ramen, zowel aan de binnen- als buitenkant. De zwarte pvc-kern met speciale matte korrelstructuurfolie en de matte poedercoating met ruwe textuur aan de aluminium buitenkant zijn amper van elkaar te onderscheiden. Met donkere raam- en deurkrukken en scharnieren is Mato-black uitermate geschikt voor liefhebbers van donkere tinten.

Mato is ook verkrijgbaar in wit of crèmekleur, en met strakke ‘Fino’-vleugel of meer klassieke ‘Retro’-vleugel.

De extra strakke Dritto-ramen met onzichtbare vleugel in aluminium

Wie zijn woning een ultramoderne look wil geven, kan kiezen voor het Dritto-raam van Profel. Bij dit slanke aluminium raam verdwijnt de vleugel volledig achter het kader, waardoor het eruitziet als een zeer slank niet-opengaand, vast raam. Bovendien zijn er, zowel langs binnen als langs buiten, geen glaslatten, naden of waterkapjes zichtbaar. Voor wie het nog strakker mag, is er de optie van volledig verborgen scharnieren.

Deze innovaties zijn te zien op BIS-beurs 2017 van 7 tot 15 oktober in Flanders Expo in hal 1, stand 1538.