Ingenieus verlichting en ventilatie combineren in de woning

002

Met alle regelgeving hangt het plafond van een nieuwbouw woning vaak vol technieken: toe- en afvoer van lucht, rookmelder, verlichtingsarmaturen.... Iets waar zowel architect als opdrachtgever niet altijd blij mee zijn. Prado is een architecturale verlichtingslijn die ventilatieventielen onzichtbaar maakt. In de high-end armaturen van Prado wordt licht en lucht gecombineerd.

Thibault Renson – het brein achter Prado – kent als geen ander de wereld van de ventilatie. Maar zijn passie ligt in de verlichtingswereld. De kennis die hij met de paplepel binnen kreeg, gebruikte hij in zijn passie voor verlichting. Samen met experten uit beide vakgebieden realiseerde hij deze interessante oplossing.

“De ventielen die nu gebruikt worden om de lucht te verversen, zijn steeds heel aanwezig en opvallend. Een esthetische oplossing die (interieur)architecten kon overtuigen was nooit voor handen. Door in onze verlichtingsarmaturen een regelbaar ventilatieventiel te ‘verstoppen’ creëerden we zelf een oplossing.”

Thibault Renson, oprichter van Prado

Het gamma van Prado bestaat uit een compleet aanbod van high-end verlichtingsarmaturen met geïmplementeerd afvoerventiel. Prado werd al voorgelegd aan enkele architecten, waaronder Glenn Sestig en Nathalie Deboel. Zij hielpen om de oplossing te verfijnen en te verbeteren voordat deze volledig op de markt werden gezet.

Het gevolg is dat Prado al een eerste internationale award in de wacht sleepte, nl. de Good Design Award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design en Metropolitan Arts Press.

Wil je graag meer informatie omtrent Prado? Vul het formulier in en Prado bezorgt je meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email