Thermo Break : thermische ontkoppelingsplaten voorkomen koudebruggen bij stalen draagconstructies

Plaka Belgium
Plaka Belgium
Plaka Belgium

Een koudebrug is een plaatselijke onderbreking van de thermische schil tussen binnen- en buitenconstructie. Op die plaatsen gaat veel warmte verloren en dit geeft aanleiding tot condensatie en schimmelvorming. Door de hoge warmtegeleidingscoëfficiënt van staal, worden koudebruggen vaak veroorzaakt door stalen draagconstructies. Plaka Belgium biedt met de Thermo Break een perfecte oplossing voor deze koudebruggen.

Bij een koudebrug is de temperatuur van het binnenoppervlak lager dan de temperatuur daaromheen. Hierdoor kan condensatie ontstaan, met als gevolg een grotere kans op bouwschade zoals vocht-, schimmel- en corrosievorming. Een ander nadelig gevolg van een koudebrug is het optredende warmteverlies wat een negatieve invloed heeft op de EPC (energie-prestatiecoëfficiënt) van het gebouw.

Het is daarom van belang deze koudebruggen te voorkomen en een thermische onderbreking op te nemen in de constructie. De Thermo Break van Plaka Belgium is een hoogwaardige thermische onderbreking die gebruikt wordt om een staal op staal of staal op beton constructie thermisch te onderbreken, terwijl beide onderdelen wel mechanisch met elkaar verbonden zijn.


 

De Thermo Break thermische ontkoppelingsplaten hebben een zeer hoge isolerende werking en een extreem lage warmte geleidingscoëfficiënt. Hierdoor zorgen ze voor een simpele en uiterst effectieve oplossing voor het reduceren van warmteverlies en interne condensatie.

De Thermo Break platen zijn zeer hoog belastbaar. De platen worden op maat gemaakt en kunnen voorzien worden van gaten, volgens meegeleverde tekening. Aanbevolen wordt om de platen te bevestigen met RVS in plaats van stalen bouten. De warmtegeleidingscoëfficiënt van RVS ligt namelijk beduidend lager dan die van staal (16 W/mK ten opzichte van 54 W/mK).

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email