Het GeN2 systeem, een “groenere” lift van OTIS

OTIS
OTIS
OTIS

Als wereldspeler in de liftindustrie wil Otis permanent innoveren en steeds betere oplossingen vinden om optimaal te voldoen aan de eisen van zijn klanten, zowel op het gebied van milieubescherming als techniek.

 

Wereldwijd zorgt Otis dagelijks voor het transport van 1 miljard passagiers, wat een enorme impact op het milieu teweegbrengt. Dat is ook de reden waarom OTIS een ecologisch liftsysteem ontwikkeld heeft, met name het GeN2-systeem.

 

Een groenere lift

Door gebruik van platte aandrijfriemen in de plaats van conventionele staalkabels en de machine zonder tandwieloverbrenging met gesloten lagers zijn geen vervuilende smeermiddelen nodig. De machine zelf is tot 50% efficiënter dan traditionele machines met overbrenging.  Het GeN2 Comfort-systeem wordt standaard  uitgerust met LED-verlichting die tot 10 keren langer meegaat dan conventionele tl-verlichting en zorgt voor een beter visueel comfort. Daarnaast zorgen een  zogenaamde stand-by modus voor het schakelpaneel, de aandrijving en de deurmachine voor bijkomende energiebesparingen.

 

Bij een traditionele liftaandrijving gaat bij het remmen de energie verloren in grote weerstanden. Daardoor wordt het elektrische rendement kleiner en moet de vrijkomende warmte in het gebouw worden afgevoerd. De Otis ReGen drive daarentegen kan de remenergie terugvoeren in het elektriciteitsnet, zodat die energie kan worden hergebruikt voor andere doeleinden. De regeneratieve aandrijving van Otis verbruikt tot 75 procent minder energie dan een traditionele liftaandrijving.

 

   

 

Door al die energiebesparende en terugwinnende maatregelen behoort de GeN2 -lift tot de meest energiezuinige liften (zuinigheidsklasse “A” volgens norm  VDI-4707 van de Verein Deutscher Ingenieure).

 

Verbeterde ritkwaliteit

Op vlak van rijcomfort heeft de GeN2-lift een extra troef dankzij de soepele platte riemen omhuld met polyurethaan. Dit maakt de rit comfortabel en stil.  De ReGen-aandrijving met frequentieregeling zorgt voor  een soepele liftbeweging en een optimale stopnauwkeurigheid en bijgevolg een verhoogd rijcomfort .

 

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het elektronische PULSE™-systeem controleert voortdurend  de status van de platte aandrijfriemen, wat hun levensduur en betrouwbaarheid bevordert. Met Elite-service biedt OTIS naast het traditionele onderhoud ook snelle efficiënte reparaties en het op afstand aanpassen van liftparameters.

 

Voortdurende innovatie

OTIS blijft permanent innoveren om steeds beter te voldoen aan de eisen van zijn klanten zowel op het gebied van milieubescherming als techniek.  Enkele voorbeelden:

  • Het interventiepaneel van de lift is volledig geïntegreerd in een bordesvoorwand (in geval van lateraal openende deuren).  Dat  zorgt voor een verbeterde esthetiek en vermijdt het  verlies van ruimte op het bordes.
  • In plaat van  roestvrijstaal kan sinds kort ook AS 220 gekozen worden als materiaal voor de kooiwanden, de kooi- en bordesdeuren, het plafond en het bedieningspaneel.  AS 220 is een composietmateriaal dat bestaat uit meerdere lagen van onder meer gegalvaniseerd staal en polyester. Voordelen van AS 220: minder vingerafdrukken en onderhoudsvriendelijker, hogere weerstand tegen krassen, goede akoestische eigenschappen, mooi en hedendaags design.
­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email