OTIS Elevator Company, filiaal van United Technologies Corp., lanceert de GeN2™ Switch, een lift die net als eender welk elektrisch toestel aangesloten wordt op een doodgewoon stopcontact (220 V), daar waar andere liften meestal werken met driefasenstroom (3 x 380V). Deze revolutionaire lift werkt ook met hernieuwbare energie zoals zonne- of windenergie, en blijft zelfs bij stroompanne werken. De batterijen worden namelijk continu opgeladen terwijl de lift werkt.

 

 

De lancering van de GeN2™ Switch kadert helemaal in het beleid dat OTIS voert ter bescherming van het milieu “OTIS the way to green” en in haar wil om steeds vernieuwing na te streven voor haar klanten.

 

Mede door haar LVA-aanpak - Low Voltage Architecture, heeft OTIS nieuwe producten en diensten ontwikkeld die energiebesparingen en lagere exploitatiekosten garanderen. De GeN2 Switch past perfect in dit plaatje.

 

De GeN2™ Switch vertrekt van de technologie die toegepast wordt voor het GeN2-gamma, nl. een innovatief en milieuvriendelijk liftengamma dat tot 50% energie bespaart. De GeN2 is dan ook het grootste en snelste commercieel succes dat OTIS in zijn 160-jarig bestaan gekend heeft: eenvoudigere installatie, energiebesparender en betrouwbaar tijdens stroomuitval en -onderbrekingen.

 

Eigenschappen van de GeN2™ Switch

 

  • Plug & Play

Een « plug & play »-lift, eenvoudig te installeren: enkel aansluiten op een normaal stopcontact en de GeN2™ Switch is operationeel. De lift wordt gevoed met éénfasestroom (220V) en is dus geschikt voor elk type gebouw, oud of nieuw.

 

  • Energiebesparing ten top

De GeN2™ Switch verbruikt 12 maal minder elektriciteit dan een standaard GeN2®-lift. Door toepassing van monofasetechnologie kan gebruikgemaakt worden van hernieuwbare energie afkomstig van o.a. zonnepanelen of windmolens.

 

  • Nog meer energie besparen …

Net zoals de andere GeN2-liften van OTIS die uitgerust zijn met polyurethaan gecoate platte riemen en het ReGen™ Drive-systeem, verbruikt de GeN2 Switch tot 75 % minder energie dan een traditionele lift.  Het ReGen™ Drive-systeem recupereert energie tijdens de remfasen. Tijdens deze remfasen wordt de energie teruggestuurd naar het intern elektriciteitsnet van het gebouw waar het voor ander gebruik, zoals verlichting in de gemeenschappelijke ruimtes (hall, gangen op verdiepingen...), kan dienen.

 

  • Betrouwbaar in geval van stroompanne of stroomonderbreking

De GeN2™ Switch put haar energie uit een batterij die permanent opgeladen wordt terwijl de lift werkt. Gedaan met in de lift geblokkeerde passagiers bij stroomonderbrekingen, gedaan met op- en aflopen van trappen met zware lasten in de armen.

 

Meer weten over GeN2™ Switch : http://www.otis.com/site/bel-dut/pages/GeN2Switch.aspx?menuID=2