Oras Eterna is een thermostatische douchekraan die snel en nauwkeurig reageert op de temperatuursveranderingen van het inkomende water om zo toch de gewenste temperatuur te blijven behouden. De temperatuurbedieningshendel is uitgerust met een veiligheidsknop die toelaat om de temperatuur verder te verhogen (standaard begrensd op 38°C).

 

Deze thermostatische kraan is verkrijgbaar als :

  • Douchekraan
  • Bad/douchemengkraan
  • Douche kraan met doucheset

 

Bespaar energie, water en geld

Warm waterverbruik kan meer dan een derde van uw huishoudelijke energiekost bedragen. De EcoLed functie van de Oras Eterna vertelt u de ideale duur van uw douche - zonder verspilling van water en energie. De EcoLed drukknop geeft met een lichtsignaal de ideale duur van de douche aan, rekening houdend met water- en energieverbruik en fungeert als een debietregelaar. De douche-functie wordt gestart door het indrukken van de EcoLed drukknop. Een groen signaallampje knippert op de EcoLed drukknop. Als men de douche uitschakelt binnen 2 minuten, knippert er een groen signaal als beloning voor een ecologische douche: u hebt geen water of energie verspild!

 

Als de douche nog twee minuten extra loopt, knippert er een rood signaallampje. Na 3 minuten, begint het rode signaallampje continu te knipperen. Bij het bereiken van 4 minuten, zal de kraan automatisch afsluiten. Ruim voldoende om je te wassen en vooral, een spectaculaire besparing: tot 1.000 euro voor een gezin van 4 personen (gesteld dat elk gezinslid 10 minuten onder de douche spendeert). Wie nog een stap verder wil gaan, koppelt de Eterna aan de Oras Natura douchekop. Die verbruikt 50% minder dan een standaard douchekop. 

 

De douche kan op elk gewenst moment uitgezet of opnieuw gestart worden door op de EcoLed drukknop te duwen. Men kan ook de EcoLed signaal lampjes eenvoudig uitschakelen.

 

Eenvoud in gebruik 

Om van douchestand naar badkuipstand over te schakelen draait u de uitloop gewoon naar buiten. De automatische badkuip vulfunctie wordt gestart door de EcoLed drukknop gedurende 4 seconden ingedrukt te houden. De badvulfunctie wordt geactiveerd en het water stroomt continu gedurende 10 minuten (fabrieksinstelling), waarna de kraan automatisch sluit. De functie kan gemakkelijk opnieuw worden geprogrammeerd van 0-15 min.

 

Comfort

Water besparen is één ding, douchen moet ook een aangename en ontspannende ervaring blijven. Daarvoor zorgt de waterstraal uit de nieuwe, extra brede Eterna douchekop. De ergonomische vormgeving garandeert bovendien een veilig gebruik, ook voor kinderen, met een behuizing die nooit gevaarlijk heet wordt. Voor het nieuwe, meer hoekige design tekende Kirsi Svärd, met een oppervlaktemateriaal dat het midden houdt tussen glas en hoogglans. Geschikt voor zowel de traditionele als de eigentijdse badkamer dus. Bij de kleuren is er keuze tussen parelwit en grafiet (grijs).

 

Het product bevat rosacen en excentrische koppelingen. De kraan wordt geleverd met vuilfilters en terugslagkleppen. De EcoLed drukknop werkt met 2 x 1,5 V lithium-batterijen.

 

Vanaf de lente 2013 is Oras Eterna beschikbaar.