Wil je een interieur echt uniek en persoonlijk afwerken, dan doe je er goed aan de mogelijkheden van de designcollectie Ulf Moritz for Orac Decor® in de gaten te houden. Tijdens Interieur Kortrijk presenteert ORAC, de Belgische fabrikant van 3D ornamenten, een extra dimensie van de collectie. Met lef en creativiteit creëer je met de kwaliteitsproducten een uniek, dynamisch interieur, zonder enige creatieve beperkingen.

 

 

 

De woonprofessional die echt iets bijzonders van een ruimte wil maken, mag de designcollectie Ulf Moritz for Orac Decor® niet missen. Met die unieke designercollectie onderscheidt ORAC zich van andere fabrikanten die architecturale profielen voor vloer-, wand- en plafondbekleding produceren. De gerenommeerde ontwerper Ulf Moritz lanceerde de collectie in 2012. Dit jaar wordt op Interieur Kortrijk 2014 een volgende stap van de collectie gepresenteerd. De lijn omvat een reeks plinten en sierlijsten met organische vormen, indirecte verlichtingsprofielen en decoratieve elementen waar de professional zich creatief mee kan uitleven.

 

Door te spelen met de verschillende vormen en dimensies creëer je unieke effecten. Zo raak je beslist betoverd door het lijnenspel dat de nieuwe profielenreeks Antonio oplevert. Het strakke profiel met bolle rug biedt ruimte om ledverlichting weg te werken; dankzij de twee formaten zijn talloze combinaties mogelijk. Ook het verrassende samenspel van elementen in de sierlijke Scala-collectie zal je versteld doen staan. De organische Lily-reeks doet dan weer denken aan bladeren en takjes. Beeld je eens in wat je allemaal kunt creëren met de losse elementen die de volledige Ulf Moritz for Orac Decor®-collectie nu omvat!

 

Wie durft?!

Breng een interieur tot leven door de vormen te herhalen en te combineren. Boord een plafond af met een speciale lijst of bedek een muur met de verschillende profielen, waardoor een dynamisch spel van licht en schaduw op een wand ontstaat. Met de sierelementen schilder je als het ware 3D kunstwerken op elke locatie. Door de organische gevormde lijsten als traditionele plint of plafond- en deuromlijsting te gebruiken, krijgt elke ruimte meteen een designtouch. Dankzij de indirecte verlichtingsprofielen werk je zuinige ledverlichting stijlvol en onzichtbaar weg. Onmisbaar in een moderne, architecturale ruimte. Een voorbeeld is profiel Wave, dat dit jaar werd bekroond met een Red Dot Award voor zijn opmerkelijke productdesign.

 

Voor en door gepassioneerde vaklui

Designer Ulf Moritz ontwierp een reeks profielen en decoratieve elementen waarmee decorateurs en architecten aan de slag kunnen. Wie zijn fantasie op de vrije loop laat, realiseert met de losse elementen de prachtigste creaties. De professionals kunnen hun klanten bovendien een duurzaam, betaalbaar materiaal bieden. Zo zijn alle plinten van ORAC schok- en waterbestendig. Anders dan bijvoorbeeld mdf, behoudt Duropolymer® zijn vorm als het nat wordt en komen er geen deukjes in bij intensief gebruik. Om het makkelijk te maken voor de schilder of decorateur die ermee werkt, zit er bovendien een V-groef aan de achterkant, waardoor het bevestigingsmateriaal extra goed hecht. Licht, makkelijk te zagen en zo geïnstalleerd. Door de al aangebrachte primer is het materiaal bovendien makkelijk overschilderbaar in elke gewenste kleur.

 

Belgische kwaliteit

ORAC, een Belgisch familiebedrijf, produceert al meer dan 40 jaar met veel passie vooruitstrevende 3D ornamenten. De uitgebreide research & development-afdeling verbetert permanent bestaande producten en ontdekt continu nieuwe materialen. Dat resulteert in producten van kunststof in een hoge kwaliteit: Purotouch® en Duropolymer®. Duropolymer® is een extra sterk materiaal voor plinten die tegen een stootje moeten kunnen. De duurzame ornamenten zijn licht, water- en schokbestendig en makkelijk te installeren. De producten van ORAC worden wereldwijd in meer dan 60 landen geleverd.

 

Ulf Moritz, uniek visionair

In 2012 ging ORAC de eerste samenwerking aan met Ulf Moritz. De ontwerper met basis in Amsterdam werd wereldwijd bekend dankzij zijn werk op het vlak van textiel- en interieurontwerp. Zijn eigenzinnige visie en uitzonderlijke scheppingskracht hebben hem een breed portfolio opgeleverd met klanten als Marburg, Montis, Danskina, Felice Rossi en Viva. Hij ontwierp onder meer meubels, behang, stoffen en tapijten. De verfrissende creativiteit van Moritz is de reden waarom ORAC met hem in zee ging. Door een innoverende visionair aan boord te halen, kwam een revolutionaire lijn tot stand die totaal nieuwe perspectieven biedt op het vlak van sieromlijsting en ornamenten. De lijn wordt doorgezet met de uitbreiding van de collectie Ulf Moritz for Orac Decor®.